Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Winders

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Winders

  • Placering
    Kadett
  1. Vi har kollat på den men tyckte inte den handlade värst mycket om bommen mer än att den ska fästas i masten. Tyvärr.
  2. Hej!Fallen ska inte fästas i bommen utan används för att hissa seglen. Det repet som ni har slagit runt bommen är förmodligen "dirken". Den används främst till att hålla uppe bommen när seglet inte är hissat. Lämpligvis fästs den i schakeln som syns längst bak på bommen. Ringarna som ni har dragit repet genom används förmodligen till att hålla nere "skothornet" när seglet är revat. Dvs. när ni har minskat ytan på storseglet för att det blåser för mycket. Tack för svar! Så det som ska hålla fast skothornet har vi gjort rätt på som jag tolkar dig? Sedan har vi en följdfråga, brukar man ha linan till vajern i bommen i sittbrunnen eller hänger den bara under bommen? Tusen tack för ditt svar, vi är helt nybörjare och lite förvirrade!
  3. Hej! Vi har igår mastat på, det gick bra men nu blev vi osäkra på hur fallen ska fästas i bommen. Vi har en maxi 77:a. Tacksamma för hjälp och tips. Ser detta rätt ut? Vi har gjort en pålstek runt bommen genom två öglor.
  4. Jag är inte den bästa på begreppen, min sambo har bättre koll så han borde väl skriva här istället!
  5. Åh, efter att ha varit inne på sidan så tolkar jag det som att man "rullar" in genuan runt förstaget. Jag trodde man var tvungen att ha någon annan "stång" också. Man lär så länge man lever! Jag tänkte väl mer när man rullar in den när man inte använder det så att säga, tack för hjälpen med CU-rullen, den hjälpte mig förstå bättre.
  6. Winders

    Rullgenua?

    Hej! Jag och min sambo ska om en vecka lägga i vår maxi 77:a i vattnet, vi är helt nya på segelbåt och det ska bli så kul! En fundering vi har är om vi kan använda genua som en rullgenua med denna även att man inte har en långt stag upp till masten (se bild), hur rullar man in seglet då? Tacksam för svar!
  7. Jag har köpt en maxi 77, nu ringde företaget som ska köra båten hem till oss och undrade vilken bredd det är på kölen? Någon som vet svaret?? Tack på förhand!
  8. Vi hade gärna seglat den men kanalen är stängd så vi kommer inte "hem". Båten ligger i Jönköping och vi vill ha den till Norrköping. Den får även vinterförvaras i Jönköping men helst vill vi ha den närmare.
  9. Hej! Vi funderar på att köpa en maxi 77:a. Funderar på transport, finns det någon som har en båtkärra att sälja/ låna ut? Eller någon som vet någon som har en kärra att hyra/låna eller sälja?
×
×
  • Skapa nytt...