Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Malle86

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Forum Inlägg postade av Malle86


  1. Hej har lite problem med en mercury 150hk ifrån 1984. de som gäller är att den bara går på 4 cylinder, 2 å 6 funkar ej. har bytt till nya tändspolar,tändkablar å sen två st cdi boxar till höger å vänster. har gjort ett komptest på alla cylindera å de låg på 120psi. nån som har nåt tips.? Med vänlig hälsning Malle


  2. Hej har fått ett problem med min båtmotor efter vintern, den startar inte när den har fått stå över natten. Men går bara igång med startgas, sen går den igång utan problem. Sen är de samma visa nästa dag. Kan det va nåt med tändningen. Typ tändstiften som behövs bytas.? Eller va har ni för tips.?

     

     

    Motor: Mercury 150hk black max 1984.


  3. Det ser ju ut som rätt allvarliga strukturella skador av utombordarens vridkrafter i akterspegeln. Just hörnen i motorbrunnen får ju ta rätt mycket av vridkrafterna när propellern trycker på. Är det kraftiga järnet original eller är det något som är ditsatt på grund av att det uppstått skador i akterspegeln?

     

    Skadorna ska definitivt åtgärdas. Hur stor insats som behöver göras är svårt att avgöra efter att ha sett ett par foton. Om inget görs så kommer det att bli blött i distansmaterialet i akterspegeln och hela akterspegeln riskerar att ruttna invändigt.

     

    Reparationen ska göras som en förstärkning med polyester/epoxy och matta som kan ta upp motorkrafterna. En kraftig platta som sprider ut krafterna kan eventuellt bidra till att du slipper framtida sprickor men för att avgöra det så behövs mer information. Att bara försöka täta med tätningsmassa kommer inte att vara tillräckligt.

    ok har hängt dän motorn å all plåt idag på akterspegeln, försökte å se om de var nåt ruttet, men tyckte de såg fint ut. järnet är inte original. va är de som gäller, slippa inifrån å utifrån å sen plasta upp skiten med väv.?? 

×
×
  • Skapa nytt...