Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

mrNoodles

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om mrNoodles

  • Placering
    Landkrabba
  1. För den som undrar så pillar man loss en plastring som håller termostaten på plats, sedan är det bara att fylla på glykolblandningen.
  2. Ska fylla glykol inför vintern, tänker fylla genom termostaten. Har tömt ur vattnet ur motorn med de 2 blåa dräneringsslangarna på sidan av motorn. Behöver termostaten plockas ur, eller är det bara att hälla i glykolen med termostaten på plats? Säkerligen en dum fråga, men frågar man inte får man inget veta. Tack på förhand!
  3. Hej hej! Tänkte ge mig på att vinterfixa båten, SeaRay 175 Sport -08, själv i år, lämnade in den i fjol. Har tänkt beställa hem oljor, spolmuff, drevoljepump och filter. Förstår att det handlar till stor del om personliga åsikter, men varifrån beställer jag bäst detta? Har kikat på Marinaman, har handlat lite smågrejer där tidigare och de har varit snabba och verkar ligga ok i pris. Motorolja - nåt fabrikat jag bör eller inte bör beställa? Stämmer det att jag klarar mig med en 4l dunk (går i 3,8l?) Drevolja - samma med den, nån jag bör eller inte bör beställa? Behöver 2 flaskor, om jag förstått rätt (Alpha One gen2?)!? Pump - till drevoljeflaskorna, nån som är bättre eller sämre? Spolmuffen - nåt fabrikat man ska akta sig för? Tändstift - byttes förra hösten då detta gjordes på firma, båten har gått dryga 10-15h i år, bör ja byta stift eller kika och se hur dom ser ut och därefter ta beslut? Fogging-oil/konserveringsspray - Skiljer det nåt? Har kikat på Marinaman, men inte hittat nån, kanske finns lokalt? Annat värt att tänka på? Glykol borde väl vara minst omständigt att inte skicka efter utan handla lokalt, räcker en 4l dunk där? Många frågor och funderingar, tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...