Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Nisse-Nisse

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Nisse-Nisse

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

473 profilvisningar
  1. Tack för svar! Det är en MD5B. Det verkar intressant. Nu är båten täckt men jag ska absolut kolla detta.
  2. Tack för svar! Det är något i den stilen jag funderar på. Antar att det inte finns någon "snabblösning" utan man får fixa ut luften själv i en returslang till tanken.
  3. Hej! Jag har en segelbåt och gör av med väldigt lite diesel per säsong. Således skulle det vara smidigt med en portabel tank (dunk) som till utombordare etc.. Jag skulle på så vis lättare kunna se till att alltid ha "ny" diesel och på så vis undvika algtillväxt. Problemet ligger i (om jag förstått rätt) att behöva lufta bränsleledning varje gång man kopplar in tanken. Frågan är om det finns snabbkopplingar som är inte bidrar till luft i ledningen eller som är "självluftande". Jag kan inte detta alls så jag vore tacksam för hjälp. Hälsa. Nisse
  4. Tack för svar! Jag menade förstås inte silvertejp utan segeltejp. Finns ganska mycket att välja på. http://www.benns.se/mast-rigg/tape Det blir nog ändå att lämna in för översyn.
  5. Hej! Nu är det dags att ta upp båten och se över inför nästa säsong. Jag har en för övrigt bra genua men i framkant respektive bakkant på genuans underlik är seglet något skavt. Jag skulle vilja göra något åt detta i tid men är osäker på hur. Är det enbart segelmakare som gäller eller har ni tips på annat som t.ex. tejp eller att själv sy på förstärkning. Tacksam för svar. /Nisse-Nisse
  6. Ni som använder solceller. Vad skall man köpa och hur kopplas de in? Enklast möjliga lösning.
  7. Hej! Jag undrar om det är OK att ha landströmmen inkopplad under hela vintern eller om man absolut skall ta bort batterierna. Båten är täckt och att demontera batterier nu är inget drömjobb direkt. Tacksam för tips.
  8. Hej! Söker tips inför val av motorolja till MD5B. Duger billigare olja eller skall man satsa på Volvo Penta eller annan "märkesolja"?
  9. Jag skall köpa glykol och undrar vilken jag ska välja. Skiljer kvaliteten mellan de olika? Är det sedan bara att blanda ren glykol med lika delar vatten? Inget mer?
  10. Tack! Men orkar impellern suga kylvatten i en så lång slang som från bakom båten? Och ställer Du baljan så kylvattnet "spottas" ut i den?
  11. Hej! Jag behöver tips Jag har precis tagit upp segelbåten för första gången. Sedan läser jag att det rekommenderas att man varmkör motorn (MD5) i vattnet och utför oljebytet innan upptagning. Detta gjordes alltså ej. Finns det tips på bra lösning med koppling av kylvattnet (sjövattenkylning) på Maxi 77 så jag kan varmköra på land? Tacksam för tips.
×
×
  • Skapa nytt...