Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

nautic900nr1

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    25
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av nautic900nr1

  1. Fixat problemet. Inga problem med cteks burkar, felet var inte heller generatorn utan mest troligt dålig kontakt på minus kablar som sitter på startmotorn, bla fr generatorn, skrapat alla kontakter o smörjt in med polfett. Flyttade även sensorkabeln som går från generatorn från förbrbatt till startbatt, vilket förmodligen gör att ctek fung bätttre.
  2. Har bekymmer med genspänningen i en D6-370, när batterierna är fulla så börjar spänningen vandra mellan 12-14 o evc larmar att battspänningen är låg, men vid halvfulla batt så öser den på för fullt. Fått flera tips och har bla bytt alla batterier, bytt den interna regulatorn i Mitshubisi genertorn(vp 3840181 el orig nr A003TR0093ZT) men ingen skillnad. Det sitter en vp batteriseparator som jag provat förbikoppla (gen direkt t startbatt) men inte... Har försökt kolla anslutningar. Har även en ctek dual 250 o en smartpass som matas av startbatteriet och ingen har nämnt att sånt kan ev störa, men så prova jag koppla ifrån dem o då verkar det som stabilitet uppstår efter att ha kört i ca 1,5 timme...? Sensor kabeln sitter på battseparatorn, börjar tro att det kan vara det som spökar? Kan man helt plocka bort den? Har ca 1m från B+ till separatorn. Tacksam för råd. Kenneth Hitta just att ctek rekommendera att sära på solcell laddn o gen laddn med ett vx relä på dual250 om man har sk smart generator?..har jag det?
  3. Grå teak är naturlig på samma sätt som rostig plåt. Träet är ju då mer eller mindre i förfall, vilket ger grogrund för alger och mossa. Jag funderar på att lacka min badbrygga med 2-komponentslack. Hur lång livslängd kan man förvänta sig på en sådan behandling? Är rätt stadiga 35 mm tjocka teakplank. Har provat 2 komp under ht, men efter några år så gick jag över till enkomp lack. Skulle allllldrig provat 2komp på en badbrygga, du får ett h-e när du måste återställa till mera rörligt mtrl!
  4. Någon med erfarenhet av Multimarine teakolja , en av testvinnare enl bif pdf?
  5. Klart billigare an Golden teak seal, anv du tex boracol innan?
  6. förmodligen blir det kinesisk träolja i år i stället. ...? Vilket fabrikat?
  7. Lackbets ovanpå grå teak - då kan man ju lika gärna köpa en burk brun målarfärg och måla teaken... Vad tycker du om Golden teak 3 sealer?
  8. Jape mannen, om jag inte missförstod honom men deras grön fri skulle vara mindre basisk o därmed bättre för gelcoat, dessutom billigare. Må vara försäljn snack men frågan är, är grön fri bra eller?
  9. Prata med en sakkunning på Jape, han rekommendera Jape Grön fri för mögel på teak. Det är dessutom inte så skadligt på gelcoat som boracol kan vara? Någon som provat?
  10. Ja polishangel har jag sett är omtyckt, tack för dina värdefulla tips!
  11. Du verkar ha bra erfarenheter, vad använder du som slutvarv, lackskydd/vax?
  12. Det blir till o tvätta ofta då, det spelar ingen roll att det är fukt kvar i paden?
  13. Rengöra trissor...hur gör du? Borste, trycklyft eller mf duk?
  14. Tack för det, har siktet inne på scholl då jag läst om flera bilrekondare som övergått t scholl. Har du ev provat den marina varianten, tex M3/M30?
  15. Grön kork på 3m är väl ganska vass, men scholl s20 är väl ganska snäll men kanske att det går att styra med vilken typ av trissa man har. Nån med erfarenheter av spider pads och gelcoat?
  16. Tack för era bidrag, ser ut att väga för 3M men skulle vilja höra någon som kört med Scholl, finns en variant för bil o en marin https://m.youtube.com/watch?v=E3QpxZqRUFE Ang vax så undrar jag om nån provat Neo polymer protection(se video ovan)??
  17. Grandezza 31 -09, skrovsidorna är i skick för mildaste polish o vissa ytor upptill vill ha nåt mer. Tex där förra namn/vinyltejp satt visar hur gelcoaten sett ut och runt om ser det inte lika bra ut, liiite mattare, vill utjämna det, bla. Har du nåt favorit vax/lackförs..?
  18. Enl en del på bilvårdssiter så är Scholl ännu lättare o jobba med. Tror jag har läge gul/blå kork av 3M men som jag har snappat upp är resultatet beroende av hur hård trissan är...eller? Har du provat spider pads?
  19. Har provat nono produkter men tycker inte de ger nåt bättre resultat, så de får iaf nåbben..
  20. Snaaart är det dax för polering igen och jag har tänkt övergå till sk proffsmedel då jag aldrig varit riktigt nöjd med biltema/ok varianterna. (Anv polerrondel) Det har ju skrivits mycket genom åren men kanske det finns nya erfarenheter? Så jag skulle vilja höra om nån har erfarenhet av Scholls produkter? Ser på bilrecond sidor att många övergett bla 3M, Menzerna Meguiars till Scholls fördel. Vidare finns det någon uppfattning om i vilken turordning jag borde prova nämda fabrikat
  21. Finns bara ett säkert sätt att veta. Är det någon ägare av en Grandezza 31 som ställer upp på att ge en kort visning av sin båt! Vi kommer att åka ned t båtmässan med husbil nästa vecka och kan stanna till varsom helst från Luleå till ostkusten för en snabbtitt.
  22. Har nu fått rätt mått på madrassen från fabriken. 1.20 !! Är för lite i mitt tycke. Verkar som att de flesta som är i denna storlek har 1-1,2 och då är det barnkoj. Hade en Nautic 900 tidigare där var det 1,55 vilket känns som minvärde.
  23. Har fundering på att köpa en G31OC och vill ha bäddmått på mittruffen. Har läst en test som säger 1,2x2 en annan säger 1,6.?? Har även snappat upp att det är lite dålig med instegs säkerhet från skarndäcket, någon med erfarenhet? Hoppas på svar av någon ägare som vet.
  24. Har tidigare hört att man kan få bukt med problemet om man blandar i en viss mängd isopropyl i tanken o då speciellt inför vinter upplägget.???
×
×
  • Skapa nytt...