Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Bjorng85

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    41
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Bjorng85

  1. Hej! Jag har gått i dessa tankar några år och jag tänker göra någon form av förlängning av båten i form av badbrygga i aktern. MEN det finns ju en massa olika lösningar, och en massa frågetecken. 1. Hur nära vattnet kan man sätta den utan att det blir problem när man ska köra? 2. Hur bred bör den vara? Som båten? Bredare? Smalare? Jag har tittat på många olika båtar för inspiration men dom är inte konsekvent gjorda likadant. Att tillägga är att jag har möjlighet att köpa 2 olika varianter av universal plattform på ändra 2,1m eller 2,6m bredd. Alternativt att man gör en egen variant. Bild på min båt uppifrån (Chris Craft 25 Crowne). Där båten är som bredast mäter den 2,62 alltså precis som den ena universalplattformen. Dock mäter den inte det i akter plus att båten är rundad på ett sätt som plattformen inte är.. Även en länk till swimplatforms.com där dom en för "just min båt". Den är 2,14m bred. http://www.swimplatforms.com/showImages.php?mk=92 La även upp en bild hur jag gärna ser att det blir i slutändan(snyggt när bredden är samma som båt), dock vill jag sätta min som ett trappsteg ner från befintlig badbrygga. Önskar tips och råd. Tack!
  2. Nu kommer en sån riktig nybörjarkommentar men kan man ha durkplywood i sittbrunn? Hur gör man isåfall ramen runt? Teakribb? Jag är ny på detta och ska lägga golv i båte ruff(midcabin) och sittbrunn+badbrygga. Har varit inne på isiteek men det känns rätt "billigt".. /Björn
  3. Kanonsvar allihop! Relä på eBay provar jag. tack!
  4. Robert, kan du förtydliga hur du menar? Gärna i en bild. Har samma situation som ossy men med ett lewmar V700. Ingen kontaktor och funderar på relän istället. tack! //b
  5. Tack för bra tips ziggemannen! planning in progress!
  6. Hej! Jag fick en "uppmaning" i somras. Tjejen såg en sån nyare Bavaria med solbädd bak, hon tyckte vi också kunde ha det.. Så nu funderar jag på om man kan konstruera nåt fiffigt för att få en nice stor solbädd i aktern. Vi har en cc 25 crowne. Det är en sån 90 graders oskön soffa bakom väggen mot badbryggan. Sitsen fälls i dagsläget ut från väggen samt ryggstöd hänger där. En utmaning är att motorlucka är under denna soffa. dock behöver denna inte vara lätt att komma åt.
  7. Tack för svar! Fortsätter min felsökning!
  8. jag hör dig. har dock två olika Faria mätare för bensinmotorer och dom borde fungerar generiskt tycker man? Eller ska ja köpa en enkel på biltema att prova med tro?
  9. provade minus på direkt på tändspole. ingen action. hittar ingen w på generator. Några andra tips?
  10. Så kan det säkert vara. Har lyckats "svetsa ihop" ett annat flöte på min gamla givare nu som ska monteras idag. Håll tummarna
  11. Givaren är loss och jag sitter och mäter ohm nu. I max läge åt ena hållet med 2000k läge på mätare får jag 1082 och minimum hållet på samma läge 182. Jag vet inte om det är fel men den verkar inte ha nåt mellan-läge mellan dessa. Borde den inte ha det?
  12. Jag provade först med din lösning eldh pump, filter och slang men helt ärligt är jag lite för ohändig så fick det inte riktigt att funka. All heder åt lösningen dock. Jag skaffa en stor balja och en sån pump med långt rör på biltema(stor mojäng gjord för oljefat tror jag). I och med att korken låg på botten siktade jag med röret på bitarna och helt enkelt pumpa ur ca 120 liter i en stor balja bredvid tills jag godtyckligt hade fått bort all kork.(Mycket kork blev det..) Sen pumpa jag tillbaka det men med filter ner i tanken och satte ihop. Varför korkbitarna inte flöt är något jag inte kan svara på men jag antar efter många så hade skydded runt korkflötet på givaren blivit dåligt och börjat vittra sönder..
  13. jag tycker också det låter som vattenpumpen..
  14. Det löste sig! Tack för all hjälp!!
  15. Håll intagsslangen högt bara, var redo med nån plugg och en slangklämma så får du stopp på vattnet. Lite kommer ju dock komma in i båten.
  16. Någon som har input här? Jag funderar på att prova att dra en ny sladd från - på tändspolen till varvräknaren som test.. Vettigt?
  17. Hej! Jag försöker klura ut hur min trimmätare/givare borde funka. Jag får inget utslag nu på mätaren(och den är helt ny). Detta har aldrig funkat så länge jag haft båten. Jag har lokaliserat givare på drev enligt bild 1. Okänt om den funkar eller ej. Vet heller inte hur man testar. Jag har haft den öppen och den verkar gå att vrida på helt ok. Dessa sladdar verkar gå till plattan på bild 2 som sitter på akterspegeln på insidan. Hur denna funkar vet jag inte heller. Från denna platta går det två sladdar tror jag som har med trim-givare/mätare att göra. Den ena är Engine-Harness och den andra Trim-Sender. Engine harness är inkopplad på motorn. Trim Sender är lös enligt bild 3. Alltså varför detta inte funkar borde man kunna tro? Sedan har jag lokaliserat 3 lösa ledningar enligt bild 4. Dessa antog jag gick till Mätaren i instrumentpanel enligt bild 5. Jag har försökt pinga ledningarna (mellan mätare och lösa ledningar vid motor) med en voltmeter men får inget utslag så något är inte rätt alternativt gör jag fel.. Bild 5 är alltså baksidan av trimmätaren på instrumenttavlan som har ström, jord och signal(som ej ger något utslag). Min fråga till er experter är hur fasen tycker ni ja ska felsöka detta? Jag har kopplingsschema, dock blir jag inte mycket klokare av detta. Tacksam för hjälp! Mvh Björn
  18. Tack för era svar. Jag ska prova idag eller imorgon.
  19. Hej på er! Min gamla flottör till bensintanksgivare har bara blivit smulor över åren vilket gör att det är små korkbitar i min bensintank. Detta blir problem när dom sätter igen pickupröret till motorn vilket händer då och då. Hur fasen får jag upp dessa? Hur får jag bort dom? Dom ligger på botten så dom flyter inte. Jag har ingen inspektionslucka utan bara ett 3 cm diameters hål där givaren sitter att ta mig in genom. Tanken är på 300 liter och är ca 25% full. Tacksam för svar! Mvh Björn
  20. Bjorng85

    Varvräknare

    Hej! Har varvräknarstrul. Faria mätare på en penta 7.4gl med en s.k modul under tändspolen där givarsladden går in. Har provat byta mätare. Samma fel. Mätaren gör en "bakåtvolt" när jag startar så nån form av kontakt har jag. Funderar på att leda om och koppla direkt på minus på tändspolen men men innan jag börjar tänkte jag kolla om ni har nån check idé? Mvh Björn
  21. Gelis, Stödlagret gick bokstavligen talat av. Lät mindre kul ute på havet. Men men med en växelkoppling på en dremel lyckades jag kapa det trasiga lagret och till slut ta ut skiten. Ny packbox, stödlager och ett par nya knutkors(+bälg som va hål i () så blev det vattnet igen Eldh - har inte hunnit kika mer på bränslestrulet men ska definitivt ta itu med det! Tack för all hjälp so far!
  22. Värt en koll! hur tar jag upp den o kollar? Sitter dessa nerskruvade i tanken eller "gjutet"?
  23. Drev o Sköld problem löst. Dock återstår mitt fel. Jag har dock en fundering. Jag har monterat en bränsleblåsa på min tank innan bensinpump och när ja kört som sagt i planing ca 30 min så börjar det hacka.. När jag då tittar på blåsan har den dragit ihop sig max. Undertryck? Skit i tanken? Även när jag kör med öppet tanklock. Idéer?
×
×
  • Skapa nytt...