Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

KjelleB

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om KjelleB

  • Placering
    Kadett
  1. Har kört motorn i sjön med lyckat resultat. Innan jag sjösatte den hittade jag min älskade manual "Clymer OMC Cobra Stern Drive Shop Manual", låg under förarsätet (?). Gick igenom montering av impeller laddade med mycket fett på impellern, såg även en video på YouTube om byte av impeller och såg där att det ska spruta ur impellerhuset om man tar bort returslagen. Satte ihop allt igen med packningar etc. Testade med spolmuff (så heter den på Biltema) körde allt ok på land, ner i sjön och det fungerar utmärkt. Tack för alla tips!!
  2. Impellern sitter på en kilformad axel med motsvarade "hona" i impellern, således fil ingen kil på axeln.
  3. Impellern sitter på drevet en bit över vattenlinjen, inte på motorn. Ska testa genom att prova i havet....
  4. Impellern kan bara sitta på ett sätt. Kollade med varvet och de sa att fungerar det med "musslorna" dvs mina tidigare "öron" så fungerar det som det ska. Enligt dem fungerar det dåligt med tunna för inombordare. De sa att det säkert kommer att fungera i sjön.
  5. Jag kopplade på "öron" med vattenslang och då fungerar kylningen, när jag kopplar bort "öronen" och sänker ner drevet i en tunna (inte helt nere men vattennivån är över intagen) då fungerar det inte.
  6. Jag kopplade på "öron" med vattenslang och då fungerar kylningen, när jag kopplar bort "öronen" och sänker ner drevet i en tunna (inte helt nere men vattennivån är över intagen) då fungerar det inte.
  7. Jag kopplade på "öron" med vattenslang och då fungerar kylningen, när jag kopplar bort "öronen" och sänker ner drevet i en tunna (inte helt nere men vattennivån är över intagen) då fungerar det inte.
  8. Ja, det gjorde jag för vara säker på att det inte fanns vatten i motorn.
  9. Jag har vinterförvarat min båt en Bayliner med OMC drev,och när jag ska starta upp motorn igen fungerar inte kylningen, vilket den gjorde i höstas. Jag kontrollerar impellern och konstaterar att den är trasig, byter den. Trots det fungerar inte kylningen. En fundering jag har är om man behöver fylla på systemet med vatten för att det ska fungera?
×
×
  • Skapa nytt...