Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

tommytoj

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    27
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om tommytoj

  • Placering
    Fänrik

Mina båtar

  • Båtens namn
    Sea Ray 240 Sundancer

Senaste Profilbesöken

751 profilvisningar
  1. Ok, tack för det....jag får prova:)
  2. Jag är ganska novis i ämnet, kan du IngemarE peka i fotot var jag ska lyfta?
  3. Japp, det blir samma helt obelastad.
  4. Hej Har en 40W solpanel som endast ger 7,5V när jag mäter på kontakterna o den är riktad mot solen. Även mätt direkt i boxen enligt bild men får samma där. Någon som har en ide vad som kan vara trasigt o hur man åtgärdar det?
  5. Hej hej, klorin har jag kört med med bra resultat, man får dock köra flera ggr. När det gäller läckaget, 1. har du testat att dra åt skruvarna som spänner fast rutan? 2. är du säker på att det läcker in mellan rutan o ramen? Det kan läcka runt hela ramen oxå.
  6. i denna tråd kan du se vad jag köpte från Kina och som jag är mkt nöjd med. https://www.maringuiden.se/forum/topic/94236-batterimonitor/?tab=comments#comment-750686
  7. Gå på 100Ah shunt så är de tillräckligt. Jag har inte placerat min där solljus kommer åt men jag tycker displayen är riktigt stark iaf.
  8. Fantastisk produkt, ett av de bästa köpen jag gjort till båt. Mina stannar kvar nere i lågfart, 5-6kn.
  9. Sådär, nu har den använts en säsong o nån efterfrågade återkoppling. -Jag valde skyddad placering då jag inte vet vad den tål för miljö. -Som jag tidigare skrev så är den en enkel övervakning, jag har enbart använt den till att se hur många Ah jag har kvar o hur mkt solcellerna laddar. För mig är det tillräckligt att se att jag bara tar ut max 20% av batteribank. Så kort o gott.....den gör sitt jobb, varken mer eller mindre o är värd varenda spänn. /Tommy
  10. Jag ställde frågan utifrån att jag tyckte det tog lång tid innan trycket byggts upp. Jag kollade vidare i manualer o youtube på nätet o fann att det va helt normalt med ca 40s som det tog för min. Dock har jag beställt o fått hem anknäbbar från Kina så jag byter nog efter säsongen.
  11. Jag har en sådan platta oxå, köpte ny för 1700 förra året☺️ Den funkar riktigt bra o har stöd för extra ljusstark skärm.
  12. Tänkte likadant först men det är ju det brytaren är till för, att kunna välja!
  13. Den är inkopplad på följande vis: Förbrukare funkar i samtliga lägen. Dvs startbatteriet kan försörja på läge 1 osv. Det man gör är ju att man väljer vilket/vilka batterier som ska försörja förbrukare. Samma sak gäller för generatorladdning.
  14. Det spelar ingen roll om huuvudströmbrytaren står på 2 eller 1+2, samma fenomen ändå!! Och jag har inget inkopplat mellan shunt o batteriminus.
  15. Ja det där med elschema vore säkert bra....om man kunde! Men jag tänkte mer uppenbara fel. Vad kan anledningen vara att jag bara ser hälften av en förbrukade ampereuttag?
×
×
  • Skapa nytt...