Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Barret

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Barret

  • Placering
    Kadett
  1. tack för snabba svar och synpunkter. Grejen är att jag litar 100% på köparen, så det är inte det att jag ska bli blåst som oroar mig. Det är om något händer på vägen till hemmahamnen. Båten ligger på runt 800 kSEK så det är inget man löser med Swish. Men detta måste ju vara samma scenario som om jag skulle låna ut båten till en kompis. Händer något på vägen så är den ju försäkrad. Jag står som ägare och försäkringen står på mig. Händer något får ju köparen stå för självrisken. Det kan man ju skriva in i kontraktet.
  2. tack för snabba svar och synpunkter. Grejen är att jag litar 100% på köparen, så det är inte det att jag ska bli blåst som oroar mig. Det är om något händer på vägen till hemmahamnen. Båten ligger på runt 800 kSEK så det är inget man löser med Swish. Men detta måste ju vara samma scenario som om jag skulle låna ut båten till en kompis. Händer något på vägen så är den ju försäkrad. Jag står som ägare och försäkringen står på mig. Händer något får ju köparen stå för självrisken. Det kan man ju skriva in i kontraktet.
  3. Någon man ska tänka på om man inte fått fullt betalt för båten (endast handpenning) och köparen vill flytta båten från A till B under helgen? Bankerna är stängda och det går således inte att göra klart affären förrän på måndag. Men av olika orsaker måste båten flyttas där den ligger nu och köparen är villig att flytta den till hemmahamnen. Jag kommer fortfarande stå som ägare för båten under helgen. Hur hade ni gjort? Tänk om han går på grund och båten sjunker? Trots det vill jag ju ändå att affären går igenom på måndag. Killer verkar som sagt seriös och ingen lurendrejare. Men jag tänker mest om något skulle hända? Hur reglerar man sånt här i avtal?
  4. Tack alla för svar! Särskilt den inscannade manualen tror jag kan vara till stor hjälp. En oplanerad resa kom dock emellan och jag har inte hunnit testa detta än. Men tusen tack till er som tog er tid att leta och komma med bra tips.
  5. Ja batteriet sitter som det ska, det är jag hundra på. Ska kolla den där knappkombinationen du beskrev när jag kommer ner i båten idag. Tack så länge.
  6. Min fjärrkontroll har tappat kontakten med ankarspelets sändare och jag har ingen instruktionsbok. Efter vinteruppläggningen har detta inte funkat och jag har fått använda de fasta knapparna istället. Inget större omak men det hade ju varit bra att få även fjärren att funka. (och ja, jag har satt i nytt batteri) Misstänker att det är någon slags kombo av knapptryckningar som ska göras men vilken är det i så fall? Bifogar en bild på fjärren. Om någon vet hur man gör vore det toppen.
  7. Tack för tipset! Då gäller det bara att lokalisera detta filter och kolla antar jag. Får kanske ta hjälp av någon som kan, men då vet jag var vi ska börja i alla fall. Tack för ditt svar.
  8. Körde båten,en Nimbus, med en D3 160hk rak axel, för första gången sedan vinterförvaringen och den går fint på låga varv men så fort jag slår på lite extra gas får jag varning (ett utropstecken i displayen) och sedan dör hela motorn. Den gick till nöds att starta igen men detta upprepades varje gång jag gasade lite extra. Kändes lite olustigt minst sagt då det blåste runt 15 och klipporna låg nära. Vågade inte gå i mer än 5-7 knop efter det. Motorn är servad och konserverad av fackman. Någon som har en aning om vad som är fel.
  9. En aluminiumbåt ritad av Pelle Pettersson alltså. Där ser man. Återigen, tack för snabba svar.
  10. Jaa! Tack Kadett! Där var den ju! Tusen tack för hjälpen!
  11. Ja en Alfa kan det ju vara! Tror vi börjar närma oss.. eller kanske är det redan klart? Och huruvida det är plast eller ej vet jag icke.
  12. Tack för ditt svar. En snabb googling på denna modell ger dock inget klockrent svar.
  13. Barret

    Gissa båten

    Hej Med denna motorbåten har jag många fina barndomsminnen. Men nu när jag själv är vuxen och har egen båt har jag börjat fundera på vilken båt det var egentligen. Någon som vet? Scand? Eller någon svensk?
  14. Hej och tack för ditt svar. Grejen är att VHF:en brusar även när jag drar ut antennkabeln (testade detta efter mitt första inlägg). Måste väl vara VHF:en då? En ganska enkel grej - en Cobra MR F-75.
  15. Köpte nyligen en fast VHF (cobra) som jag nu kopplat in. Kabeldragningen och antennmonteringen är gjord av båtfirman och allt är nya grejer. Men jag får ett konstant bakgrundsbrus i VHF:en. Det går inte att "squelsha" bort och det går knappt att höra något annat än detta brus. Vid anrop kan man till nöds skönja rösten men det går inte att höra vad som sägs. Vad kan detta bero på?
×
×
  • Skapa nytt...