Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

djungel-Jim

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om djungel-Jim

  • Placering
    Kadett
  1. På min sea ray har septtitanken gängor för att skruva på odörfiltret till tanken (se bild) så alla billigare filter till salu går inte att använda för de alla fästes med slangklämma... Någon som haft samma problem och kommit på en bra lösning? Jag har fått fram att gängan är 5/8" så jag tänkte att man kunde hitta en liten omkopplare från den gängan till slanganslutning så kan jag klämma fast slang istället, men 5/8"-måttet verkar helt omöjligt att hitta här i sverige?
  2. Hej! Jag håller på och spanar efter ny båt och har lite snöat in mig på daycruisers.. Vad jag söker är i första hand båtar som tar sjö bra, kunna sova två vuxna plus ett barn någon dag eller två samt kunna toppa sisådär 40 knop åtminstone och kosta 150-200k Jag har spanat mycket på smuggler 24 men insett att jag tycker de är lite väl spartanska i inredningen. Numera gäller då främst Nimbus 22 DC samt Formula 242 ls/ss och där skulle jag gärna höra från er om någon har fördelar/nackdelar mellan dessa? Kanske finns någon annan båt jag borde titta på?
  3. Hej! Kapellet kom färdigt i ett kit för min båt och de skickade med popnitar för att fästa beslagen. Kanske inte mitt förstahandsval själv heller men jag tänkte jag ska följa hur kittet är tänkt :-) Man behöver alltså inte sätta något I hålen efter man borrar för tätning eller liknande?
  4. Jag ska sätta borren till min gamla plastbåt för att kunna sätta in nya fästen för mitt nya kapell. Eftersom det är första gången jag ska borra i båten vill jag bara säkerställa att jag gör rätt: Det kommer bli små hål för att kunna popnita beslagen (det är så de levererades), men jag antar att det är bra att tejpa där vart jag borrar för att försöka motverka att det spricker? Ska jag klegga i med något i hålet innan jag sätter i popniten för att förhindra fukt att komma in framöver?
  5. Hej! Någon här som har tips på varv/mariner i stockholmsområdet gärna norrut mot vaxholm etc. som säljer begagnade utombordare? Jag har en relativt ny 4-takt 90hästars som jag funderar på att byta till en lite större tvåtakt..
×
×
  • Skapa nytt...