Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

karluno

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    475
  • Gick med

  • Besökte senast

Forum Inlägg postade av karluno


  1. ‎2020‎-‎07‎-‎02 vid 21:58 skrev Georg_Ohm:

    Ja, jag svarade bara väldigt generellt, vad jag minns hade vi inga ”murklor” på någon båt i det en gång rätt omfattande ”familjerederiet” däremot en hel del Johnson/Evinrude, därefter uteslutande Yamaha, båtmotorer, flygel, träblåsinstrument och en motorcykel, hade denna japanska firma då även tillverkat motorgräsklippare hade det blivit en sådan också. Släktens ”äldremän” var helt betagna i Yamaha, snygga jackor och flytvästar delade dom ut också, liksom bjöd på flotta luncher....

    Yamaha och Mercury har ju samarbetat i många år,vissa mercor är yammor och tvärsom,gräsklippare har Yamaha gjort,på 80talet skruvade jag på en sådan som var med kardandrift,fick inte tag idelar till den så ägaren fick söka själv,bara ett litet inlägg,liften ser ut som manuell.


  2. Citat

    varför snåla in några kronor på en olja som kanske inte gör sin uppgift,har man en dyr motor köp en olja av känt fabrikat och som har specen för din motor,tjafsat många gånger med bekanta som snålar på oljor,men vin mm där köper dom dyrt utan att klaga????

     


  3. ok vit då är det en motor från 50talet eller äldre,fabriken startade 1939,alla mercury var vita på den tiden,på senare år finns vita Mercury men då är det dom stora fyrtaktarna,är väl en fyrcylindrig din kompis har,kanske någon som har en veteranbåt som den skulle passa till,värdet kan inte jag svara på,kolla med veteranbåtklubbar på nätet.den är väl inte ommålad?,konstigare saker har jag sett.


  4. menar du att den är vit? Mercury var vita från början ,var väl 50talet dom lackades svarta,eller menade du fin?,70talare lågt värde,men dom äldre vitlackade har ju samlar status.


  5. min brorson hade en sådan båt,den var original utrustad med ett bord som gick under framdelen,tog loss den och hakade på den i skruvade fästen som fanns i dom två kojerna,kolla på nätet finns väl bilder på hur det såg ut,båten är ju såld i många ex,käck liten båt.


  6. 3 timmar sedan skrev Kramer:

    Du har helt säkert rätt. Men min Suzuki är från 1982 och ser ut som fan på utsidan men är toppfräsch i växelhus och under kåpan! Min merca från 1992 var en helt annan historia. Splinsen uppe i huset var superrostigt, alltså inte äkta rostfritt. Sjukt dumsnålt.

    Mercury gjorde en 20hk 1975 som inte hade axeln från svänghjulet till växelhuset i rostfritt,vanligt bondjärn,vad hände? efter en del år gick axeln av,pang i växelhuset bara övre delen som var intakt,en ingenjör som ville spara in på tillverkningen,surt för ägarna garantin hade ju gått ut,förövrigt sett att honda mjölat sig pga kass legering på en del årsmodeller.


  7. behövs inte förbjudna färger,här i marstrand funkar hempels mille extra perfekt,inte ett skal på båten,kört med den sedan 2013,äger ingen båt nu orkar inte med allt jobb längre, möjligtvis kan jag tänka mig en sådan här båt.

    1484238_726765887368802_4349537535827281728_n.jpg

    • Gilla 1
    • Tack 1

  8. du kan blanda till en rejäl skvätt och köra igenom som akut hjälp,skadar inget,använt det medlet i många år till utombordare bil motorcyklar gräsklippare mm,effektivt om motorlampan tänds i bilen då häller jag i och kör några mil sen nolla den genom ta ur säkringen på min volvo v70,tex inför besiktning ,fina mätvärden på protokollet från dom,kör man som jag kortare sträckor blir det sot på lambda sonderna som ger falskt utslag,används även till att konservera bensinen till båten,och köra igenom bränslesystemet.

×
×
  • Skapa nytt...