Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

DMax

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om DMax

  • Placering
    Landkrabba
  1. Såg en gråsäl i Stockholm ström igår kväll. Den var mycket aktiv och kom vid ett tillfälle upp med en fisk i munnen och med hela kroppens längd synlig ovanför vattenytan. Precis vid Strömbron. Stod och tittade i kanske en kvart. Har sett säl många gånger ute kring Kanan och Huvudskär men aldrig så långt in.
  2. Kul idé, har ju en winch i mitten men aldrig använt den för att skota, ska testa nästa gång och slippa ragla runt mellan sidorna.
  3. Köpte min första segelbåt 2012, en Maxi 77 och har haft lite tid att känna på den efter att ha skärgårdsseglat en del. Känns trygg och lättkontrollerad även när det blåser på. Använder främst genua 2 som är mindre och mer lätthanterlig än jätten genua 1 som kan vara jobbig att slå med plus att den skymmer sikten betänkligt. Genua 2 tycker jag räcker bra om man inte har bråttom och man kommer ändå upp i båtens maxfart närmare 7 knop utan att det behöver blåsa kuling. Har en 8 hk tvåtaktssnurra på den och uppskattar att aktern är rak och inte sluttande negativ eller positiv när man ska börja fippla med motorn. Jämför t.ex. en IF om du sätter en snurra på den, det är lite trixigare om du ska börja gå för motor och den sitter så långt bak som den gör. Tycker överlag att det varit en bra förstabåt, rymlig och trygg. Så pass lätt att det går att bära av med handkraft och om motorn skär funkar det alldeles utmärkt att paddla den till kaj. Jagar inte knop eller finlirar så mycket, är mest glad att kunna ta mig till utflyktsdestinationerna för segel, om det tar lite tid gör det inte så mycket. Eftersom jag inte testat Vegan eller IF:en kan jag inte jämföra rättvist, men båda båtarna var med på min lista när jag skulle köpa. Om jag ändå ska försöka så tycker jag att IF:en är för liten för mina behov även om sjöegenskaperna säkerligen är fina. Vegan slår nog Maxin på fingrarna vid utomskärssegling eller segling i havssjö i yttre havsbandet men då jag är novis har jag inte lidit av det ännu eftersom jag bara rört mig inomskärs. Skärgårdssegling är nog med nöje än så länge och då tror jag Maxin är något mer lätt att manövrera (ej långkölad), vilket är tacksamt för en nybörjare.
×
×
  • Skapa nytt...