Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Ivan65

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    988
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Ivan65

  1. Jag köpte en plexilucka som en (”klant/landkrabba”)trampat sönder till min Scand 27 Adriatic 2015, norska momsen var avdragen och den svenska tillagd, smidigt och enkelt! Agder boat hette företaget!
  2. Hej jag har en likadan som stått och samlat damm sen min morfar dog för 20 år sedan, den startar och vad jag kan känna så funkar friläget på den, du kan få den billigt som extramotor om du vill! Med vänlig hälsning, Ivan
  3. Ivan65

    Värmare

    Ett tips för er som går i tankar på att byta värmare, såg den när jag letade tillbehör till fas 2 i livet nämligen vår nya husbil, https://www.blocket.se/orebro/Luftvarmare_PLANAR_och_motorvarmare_BINAR_72934706.htm?ca=11&w=3 https://www.blocket.se/orebro/Luftvarmare_PLANAR_och_motorvarmare_BINAR_72934706.htm?ca=11&w=3
  4. Finns även utlänska websidor som denna tex. https://www.parts4engines.com/perkins-4-108-4-108m/
  5. Vill du nån gång i framtiden ta bort den eller byta ut den så är ”nog” sikaflex att föredra, epoxy blir nog tufft att få bort. men lägg inte sika under hela ytan, ta längst kanterna och en prick i mitten och kläm fast .
  6. Jag har en kad 43 och suger oxå via oljestickans rör, jag brukar se till att nedre delen an sugslangen har en böj som gär att slangen viker av ner i oljetråget när den når mynningen på oljestickans rör, det i kombination med rejält varmkörd motor brukar ge ca 10-10,5 liter ut av totalt 12, resten tror jag ligger i oljefilter samt oljekyl.
  7. Det låter som att motorn varit hårt körd under sina relativt få gångtimmar! Kan mkt väl vara så att den är "slut"
  8. Jag tror på rollens teori! Turbon är variabel på dessa maskiner och har haft en del strul.
  9. Vi kör så här istället! Att ni "vuxna"hen orkar tjafsa som ni hen gör, helt otroligt!gäsp
  10. Hur orkar "vuxna"män tramsa som ni gör? gäsp....
  11. Fjelie eller kanske folie' ngt man skalar av,du är inte trovärdig med det snacket
  12. Högre bränsleförbrukning är helt fel,100%fel den är lättare än en "vanlig"båt och gör högre fart med samma varv på motorn,en sinngelmonterad ribb drar sällan över 0,8 l/nm nästan oavsett fart min Apex 19c med 130 yamahaV4 2-takt drog 50/lit tim men då gjorde den 52,7 knop.så en 4-taktare som inte har så många år på nacken går säkert betydligt snålare.!
  13. Mitt råd till dig är att testa, ring och boka tid med ngn som vill sälja o få en provtur!
  14. Nej det gör det inte! Då har du pontornerna som "livboj" du kan stå på barbid/styrbod ponton och den kränger bar några grader,
  15. I och med att du har fart så "klättrar" båten upp på sitt relativt vassa skrov, båten är lätt och går på så sätt högt i vattnet i rätt fart och skrovet funkar på så sätt som "stötdämpare" pontonerna som skvättskydd och stabilisatorer!
  16. Men återigen, allt beror på väder och vind (läs hur höga vågor)för det första det finns ngt som heter marchfart för det är där du skall ligga om motorn skall hålla mer än en kvart, marschfart=minst 20% avdrag på toppfart! för det andra kör du slalom mellan kobbar o skär så är 20 knop en hög fart,hänger du med att navigera? för det tredje, 50 knop på platt vatten langt från land kan kännas långsamt det med!
  17. Min ribb på 5,8 meter(apex 19C)med 130 hk Yamaha V4-2t gjorde 52 knop på fullt skaft, fort nog? Ja. Men 30 knop känns rent spontant inte såå spännande men allt är ju relativt, 31 knop är ju ca57 km/h så om det räcker beror ju på vad du är van vid!
  18. 31 knop kommer du nog bara upp i om du är ensam i båten, med 5 pers får du nog dra av 3-4 knop vid optimal väderlek,
  19. Har själv haft en Apex 19C och stabilare båt får man leta efter, med 130 hk V4-2t Yamaha och fylld tank är den så stabil så att du kan gå på pontonerna utan att den lutar nämnvärt, dessutom som nämts tidigare otroligt jämn gång i hög sjö och snabb!
  20. Nackdel med inombordare är att du har en varm motor i ruffen samt alla dofter en bensinmotor avger, både bensin men oxå olja från vevhusvent mm,.skulle ett slangbrott uppstå till kylningen så har du vattnet rätt in i båten, finns inget kölsvin på den, jag hade valt utombordare alla dar i veckan, inget drev som skall servas stup i kvarten heller!
  21. Här har du 4 däck som klarar 1150 kg st alltså 4600kg tillsammans för ett mkt bra pris! bara att beställa. https://www.dack365.se/hitta-produkt/dack/215-75r16-113s/sommardack/mastersteel/light-truck/47833?gclid=EAIaIQobChMI9qDc7snb1QIVj1QYCh3BvQvQEAQYASABEgKJA_D_BwE
  22. Jag missade att du bara hade avtappningsplugg men testa att ringa en firma som håller på med Johnson
×
×
  • Skapa nytt...