Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

jensjakob

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om jensjakob

  • Placering
    Kadett
  1. Planen är att så snart lite mer värme kommer så ska båten blästras. Därefter behöver jag hjälp att måla resterande lager med epoxy. Jag har fått förslag på att använda VC TAR (2?). Båten ligger i Bromma i Stockholm. Det är en Ohlson 22 segelbåt på 6,5 meter. Båten har järnköl. För mig är det viktigt att arbetet sker miljövänligt. Vet ni vem som skulle kunna hjälpa mig? Tacksam för hjälp att hittta rätt person eller firma som kan hjälpa mig.
  2. Ni kanske känner igen er. Det är två personer som säger olika och jag vet inte vem jag ska lita på. Den ena säger att man måste blästra på hösten så att båten torkar under vintern och sedan målar man alla epoxy-lager på våren. Den andra säger att båten torkar oavsett, så det räcker att blästra på våren och måla allt därefter. Vad säger ni? Detta gäller en Ohlson 22, med järnköl. Efter blästring målas kölen direkt efter så att det inte uppstår oxidering. Frågan gäller alltså övriga lager med epoxy. Det är tänkt vara 5 lager med VC TAR2. Jag återkommer med fler frågor kring detta projekt inom kort.
  3. Min botten ser ut på detta vis. Jag har inte målat på några år. Behöver jag göra något akut? Tänkte blästra i så fall. Båt: Ohlson 22
  4. Min solpanel gör att det blir 12,87 volt över batteriet, räcker detta för att ladda batteriet från 12,6 V. eller krävs det att man kommer upp i högre volt? Kanske räcker det att volt är högre än vad det är i batteriet vid vila för att det ska bli laddat?
  5. Jag kan med andra ord inte använad den typ av polplint som jag lagt in som bild? Eftersom den ska anslutas direkt mot batteri, utan huvudsäkring först.
  6. Blir lite förvirrad kring var man ska placera huvudsäkring. Jag har tänkt ha en polplint där man kan koppla på flera kablar, liknande den som som Skyllermarks marknadsför kraftigt. Men då sitter den direkt mot batteri och inte mot huvudsäkring. Hur ska jag placera de två? http://www.erlandsonsbrygga.se/SAKRING_250A_VETUS?id=07058 http://www.erlandsonsbrygga.se/SURECONNECT_4_-_BATTERIKA?id=05496
×
×
  • Skapa nytt...