Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Garpen61

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    394
  • Gick med

  • Besökte senast

Forum Inlägg postade av Garpen61


  1. Hej.

     

    Nu har det hu inte blivit så mycket båtåka i sommar, pga väder och annat.

     

    Varje gång jag ska starta den så går det riktigt segt att dra runt startmotor. jag har ett Optima BT som är friskt. Efter att jag kört lite med den kvittar den igång hur lätt som helst.

    Nu när jag tog upp den så kunde jag inte starta den och trots nyladdat batteri (inte Optima, det hade laddat ur sig pga av nån tjyvström  och glömd huvudbrytare

    Starmotorn är 2 år gammal, jag tycker att jag känt och smort alla jordningar. Startrelläet är också nytt sen ett par år tillbaks.

     

    När jag stoppace i det nyladdade batteriet så orkade den knappt dra runt startmotorn

     

    Några förslag, jag behöver få igång den så jag rensa ur den inför vintern och få i glykol


  2. Hello,

     

    Förra året ställde jag tändningen utan att jorda nån kabel som jag inte fattar vilken det är och utan att koppla bort gasvajern. Det blev avsevärt bättre, men jag tror att den behöver justeras mer noggrant.

     

    Jag har en stetoskoplampa och Biltemas laservarvtalsräknare.

     

    Kan nån vänlig själ berätta på svenska vad jag ska göra, jag har läst diverse instruktioner på engelska och kollat på filmer som inte stämmer riktigt med min motor. Gärna med bilder...

     

    Man ska jorda nån kabel och koppla ur gasvajern?


  3. Hello,

     

    Jag har en Tohatsu som trilskades i början av säsongen, gjorde rent förgasare och bränslepump monterade ihop och gick kanon. Förra veckan började den dö när den blev varm, gick ner i varv och var svårstartad ett tag men men startade och gick ett tag när den fått kallna lite. Kollade igenom förgasare o pump igen, satt ihop det och nu får jag ingen gnista alls.

     

    Jag har mätt upp dödarknappen och den funkar

     

    Kan det vara tändspolen? Går det att mäta funktionen på ett enkelt sätt.


  4. Jag vill bara lägga till att det var som att sätta i en ny motor efter att ha justerat tändningen, den har nog alltid (så länge jag ägt den i alla fall) stått lite tokigt och blev värre efter utbyta av delar. Bättre klipp, bättre toppfart, lägre förbrukning. Det var klart värt att köpa en stroboskoplampa för detta.

     

    Köpte denna: https://www.biltema.se/bil---mc/verkstadsutrustning/testinstrument/elektroniska-testinstrument/tandinstallningslampa-2000020145

     

    Är det inte lite märkligt att tändningen ändrar sig när man inte byter själva fördelaren utan bara lock, rotor, kablar och stift. Jag lossade inte fördelaren alls, iofs fick den sig en liten känga när jag klöv rotorn...


  5. Hello,

     

    Jag har en båt som väger ett ton och en float off float on trailer. Ibland, mest vid lågvatten, är det ett elände att få upp båten på trailern med vevvinschen.

    Om man ska sätta på en elvinsch, vilken ska man ha då?


  6. 9 timmar sedan skrev Jonaslatt:

    Vad jag har märkt nu när jag renoverade min Volvo motor. Så skjuter det i förgasarna så är det ofta tändningen som står fel. Kollat den? 

    Tack för input, jag har även bytt alla tänddelar utom spolen, så det kanske är läge att kolla,  går det att göra utan strvboskoplampa?


  7. 8 minuter sedan skrev Georg_Ohm:

    Ja sannolikt.

    Prova med att göra rent anslutningen/anslutningarna på givaren och se om det blir bättre.

    Det kan ju vara någon glappkontakt också.

    Kollar, tack..!

    • Gilla 1

  8. Idag slog tempmätaren i botten, max alltså. Lyfter på huven allt är normalt och normalvarmt, mätaren hoppar tillbaks på de normala värdena igen, Den gör så ett par ggr och sen stannar den på normalt.

     

    Givaren?


  9. När jag ska gasa på med kall motor så puffar det till i förgasaren. Jag har rengjort förgasaren och justerat flottören och ställ blandskruven ca 2,5 varv ut.

     

    När den är varm är det inga provlem.

     

    nåt som borde justeras?

     

     


  10. Jag var med om nåt, kanske inte väldigt liknande, på min 4,3L

     

    På premiärturen skulle vi stanna och fixa med en grej, jag la ur växeln och skulle stänga av motorn, men den ville inte stanna utan spikade och självtände, så jag vred på nyckeln så den gick som vanligt.

     

    Sen när vi skulle iväg gick det inte att lägga i växel vare sig framåt eller bakåt.

     

    Öppnade huven och då har fästbulten på växelvajern vibrerat loss. så den bara hängde o slängde, det vara bar att dra dit den igen så var allt som det skulle.

     

    Kändes nästan som ett sabotage, hur tusan kan den vibrera loss..?

×
×
  • Skapa nytt...