Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Nybbe79

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    115
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Nybbe79

  1. Har haft en 450 fyrhjuling förut så allt kan bara vara bättre än det, vill ha något annorlunda, Mc tillhör inte den kategorin☺ Måste provköra en först, kanske är som du skriver.. kommer ut en ny nu. Can am spyder F3 Prestandan tycker jag räcker med 0-100 på 4,5.
  2. Eller så slår jag till på en Can am spyder, har inte bestämt mig än☺
  3. Kolla efter en styrpulpet i 5meters klassen, ska användas till fiske.. var mycket nöjd med Finnmastern men den var lite för stor för mitt ändamål.
  4. Stämmer, tyckte det var rörigt på den sidan. Jo, båten är som ny men lite fel säsong att sälja, får prova till våren
  5. Om någon är sugen så är en Finnmaster i mycket fint skick till salu, vet att detta är fel forum men tycker köp och sälj sidan är lite rörig.. http://m.blocket.se/orebro/Finnmaster_5700_Open_inkl__Brenderup_trailer_56316087.htm?ca=8&w=1
  6. Tackar för svaret Jarb, ska be grabbarna som ska serva motorn att konservera den också. Det är en auktoriserad Yamaha verkstad så dom borde väl veta vad som ska göras..
  7. Hejsan. Ska lämna in motorn imorgon på service och undrar om jag ska be dom konservera motorn innan vintern (ska stå i ett kallgarage) Har pratat med några och det råder delade meningar, vissa säger att det kan bli problem att få igång motor till våren.. hur gör ni? Tack på förhand.
  8. Har haft en hr435 med en tohatsu snurra, tyckte att motorn var alldeles lagom för den båten... var riktigt nöjd med den motorn... Tror att en större(tyngre) motor gör att fören kommer peka rakt upp i luften i lägre farter och att båten kommer bli mer svårmanövrerad..
  9. Trailar själv min båt och letade tills jag hittade den båten jag ville ha och ett krav var att den inte skulle vara bottenmålad pga. att det inte finns något behov av det när den står på trailern och det förstör båtens utseende tycker jag..
  10. Ursäkta om jag kapar tråden. Har en Finnmaster 5700Open med en 115hk Yamaha på, har fått plats i en kallokal som är låst, tänkte plocka ur batteriet,stolarna och kapellet.. ska lämna in motorn på service och tänkte be dom att vinterkonservera motorn eller är det något man kan göra själv? I så fall vad gör man?
  11. Kanske skaffa en propulse propeller så kan du ställa stigningen på bladen så den går saktare?
  12. Kör också bara träkloss i mellan nu, men när jag hämtade båten så blev det en resa på 50mil, använde då också ett spännband som extra säkerhet..
  13. Tackar, det gick bra. gjorde precis så - Tappade dock klossen och fick köra inom en bonde längs vägen och be om ny! Kanon, får jag önska dig en trevlig båtsommar!☺
  14. Stämmer bra, behövs inte dra åt bandet så hårt, bara så inte motorn kan studsa upp vid ev.gupp. lycka till..
  15. Jag använde en kloss + ett litet spännband som jag drog runt motorn för att "låsa" fast den. Bifogar en bild
  16. Ska prova om jag dra åt den då jag har den på trailer när den inte ligger i sjön, tack för tipset
  17. Reklamera reparationen till Yamaha som jag antar att ni har betalt en dyr slant till för en reparation som inte funkar.
  18. Är inte heller så haj på detta men det är inte Mercury TDS som spökar, går det att koppla bort det och prova utan?
  19. Ni har säkert rätt, jag håller kolla så det inte blir värre, tack ska ni ha..
  20. Skulle nog satsa på Örnivken, båten är större vilket märks väl ute på sjön men fortfarande behändig att hantera upp&ner på trailern..
×
×
  • Skapa nytt...