Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

911flyer

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om 911flyer

  • Placering
    Kadett
  1. som nybliven medlem i maringuiden.se har jag genomsökt forumen för installation av dieselvärmare i båttypen som jag har. Hittar dessvärre ingenting, eller ska jag säga, ingen tråd som är hjälpsam i ämnet. Båten är en 2000 årsmodell (nya modellen) bayliner 2855 och installationen ska omfatta tre stycken utblås; en i sittbrunnen / Sundeck, en i midkabin, en i salongen. Värmaren är en 4kw dieselvärmare med egen dunk, 12v och låg energiförbrukning. För att installationen ska vara så lättsam som möjligt tänkte jag ha värmaren någonstans i mitten av båten, med tank i motorutrymmet. Bra, dåligt? Förslag? Utblåset på värmaren är 100mm och jag tänkte använda omvandlare som gör att 100mm -> (blir) 60mm efter brytpunkten (fördelaren). Alla utblåsen ska gå att stänga om man vill ha mer kraft i tex sittbrunnen eller i salongen. Är 3st utblås i överkant / onödigt? Låter ordentligt för mig men vill gärna höra synpunkter på detta, fördelar och nackdelar... Ska utföra installationen själv i vinter och har aldrig installerat en värmare tidigare, därför ber jag om förslag hur jag ska gå tillväga och vad jag ska tänka på för att underlätta installationen. Jag har läst andra guider och har tänkt att lägga ut hela installationen på golvet i mitt förråd, så jag har en klar bild på var saker ska och hur jag ska installera. Andra förslag? Saker att tänka på? Frågor som jag undrar över: - kan värmaren bli het? Dvs kan det utrymme som jag installerar i bli extremt varmt? Vad ska jag i så fall göra för att ventilera utrymmet för värmaren? - i motorutrymmet finns gott om plats, men ska jag undvika montera i motorutrymmet? Enligt andra så bör man undvika detta, varför? Bör jag tänka på att ha extra turbiner som forcerar ut varmluften vid utblåsen i midkabin, soldäck, salong? I så fall varför? Kommer säkert fler frågor, men jag kommer lägga upp bilder på installationen här så andra kan ta del av hur jag gjort, förslag och idéer tas varmt emot från er som har erfarenhet av en sådan installation. Tack på förhand!
  2. Hade en Wallas i min gamla 2655:a (1997, så samma modell som du har), den hade värmaren monterad mellan toalett och midkabin, nästintill ljudlös. Tanken monterad i motorutrymme. Varför vill du inte montera i motorutrymme?
  3. Köp: 2012-06-28 Bayliner 2655 1997 med vagn 190,000.- var annonserad för 225,000.- Sälj: 2013-08-29 Bayliner 2655 1997 med vagn 200,000.- annonserade för 225,000.- (har lagt ca 20,000.- i uppgraderingar sedan jag köpte den), men den behövde ett nytt kapell. Baylinern hade 10 Garmin plotter, 24 HDTV, Wallasvärmare, Stor stereo, ankarspel, 2-axlad trailer. Såldes på under en vecka för 200´.
  4. Har nu beställt två stycken d44 från planar. Import från USA så det kommer väl lite tullavgifter och annat gott. :-) Jag provar och rapporterar hur den är! Info to follow:
  5. Jo, kollar på samma för min nya båt, köpte du den? Hur funkar den?
×
×
  • Skapa nytt...