Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

armageddon

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    29
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om armageddon

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Lite med info nu. Hade en båtmek som lyssnade på problemet. Han tror att impellern är i obalans. att krysskilen sitter fel eller nåt liknande. Kan det vara ett rimligt antagande? Alternativt att det är fel impeller eller saknas bussningar eller liknande. Nån som varit med om nåt liknade?
  2. Står vilken motor det är i rubriken. Mercury 60 EFI 2004. Kamrem på den.
  3. Detta ljud uppträder bara på höga varv över 3000 och har blivit mer hörbart efter en premiärtur på ca 40 min. På slutet vågade jag inte köra på mer än strax under 2000 RPM för att inte riskera nåt haveri. Har dock ingen aning om vad det kommer ifrån. Det låter lika illa vare sig jag torrvarvar eller kör med växel i. Låter metalliskt skorrande. Gjorde en light service på den i våras, Bränslefilter oljor och impeller. Har svårt att se att det kan ha med saken att göra?!.. Skulle vara grymt om nån har en ide om vad det kan bero på. Skickar med en ljudfil. Missljud.m4a
  4. Det var nog en Gardenapackning. Ser förvillande lik ut en sån om jag tittar i en av mina kopplingar. Tack för tipset.
  5. Nja. Hittar ingen packning som matchar denna i vare sig reservdelslistor eller sprängskisser.
  6. Ja, jag har letat fan överallt men hittar inget som stämmer med ringen jag hittade. Jag hoppas att nån känner igen den och kan berätta vad det är och om den är till motorn eller kommer från nåt annat.
  7. Nej tror inte det. Den är för liten för att passa på drivaxeln.
  8. Nån som vet vad detta kan vara? Låg i gruset under motorn efter jag bytt impeller och fettat in propaxeln och bytt oljor och filter. Är dock inte säker på att den kommer från motorn men troligen. Det är ingen packbox utan endast en ganska styv gummring med 3 små öron. Se bilder. Det är en Mercury 60 EFI 2004.
  9. Försökte med allt men det gick fan inte. Slutade med att jag kapade av tenen fäst i vredet och knackade in alltihop. Tack för hjälpen alla!
  10. Nja har testat lite men det verkar kärva. Vad tror ni om att föröka få in nåt platt mellan top och bottom cowl typ en stållinjal och försöka få haken att släppa? Är det ens möjligt? Kan inte testa nu då det är så jäkla mörkt när jag kommer hem.
  11. Ja vredet går att dra ut så skruven har nog lossnat. Har testat det du föreslår men går bet på det Finns det flera prylar att testa tro?
  12. Jag känner tydligt att spaken inte vrider kroken (15) på insidan som låser kåpan. Så hur f*n får man nu loss den. Ser inte några skruvar från utsidan heller, bara 3st utbuktningar i kåpan, skulle kunna vara skruvar under men men... Nån som har en ide eller kan kolla på insidan av sin kåpa och fota lite samt även på låsanordningen så jag får en ide om vad jag kan försöka göra.
×
×
  • Skapa nytt...