Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

deka_erik

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av deka_erik

  1. Har en Optimax 135 på våran Örnvik. Jag kan inte uttala mig om skillnad mot e-tec men tyst gång är absolut inte otimax bästa gren. Jag upplever den som ganska rå i gången och från mellanregister upp mot fullt är den bullrig. Man slår gärna av på gasen om skall föra ett samtal som är längre än kommentarer.
  2. Det sitter även en plastsil i kylsystemet som tydligen kan becka igen. Googla på optimax water cooling strainer.
  3. Jag har köpt en ny avluftningsventil med 90grader böj på. Har luftventil och bordgenomföring för länspump på friborden också. Tänkte placera tankavluftningen nedan dessa så inte bensinångorna åker tillbaka in igen. Finns väl flera poänger med att ha avlutningsslangen som ett vattenlås. Jag tänker hålla upp den så den når högre upp än tankpåfyllningen så man inte spolar ut bensin i vattnet.
  4. Oklart om det är original. Men gissningsvis ja. Köpte båten i höstas och den bär spår av flera tidigare ägare. Bytte avluftningsslangen till den i höstas som var någon sorts blå spiralplastslang med flertalet hål och sprickor i och noterade då den märkliga placeringen. Blir nog flytt till bb fribord istället, kan ju inte bli till det värre.
  5. Var skall skrovgenomföring för avluftning från från bensintanken placeras? Idag sitter den placerad i motorbrunnen och där är då tanken att besinångorna skall hitta ut via självlänsen och rinna ner längs akterspegeln bredvid motorn. Känns som en märklig lösning men den har ju bevisligen fungerat hittills. Båten en Örnvik 690 Cobra.
  6. Jag äger den här båten sen 15år tillbaks den köptes i ett sisådär skick då och hade förmodligen ganska många år på nacken. Är det någon som vet något om vad det nan vara för båt? Motorbåt i plast och trä Längd 4,1m Typskylt saknas
×
×
  • Skapa nytt...