Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

stefan_ka

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om stefan_ka

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej! Har funderingar på om det skulle ge någon vinst att koppla in en 10kw elmotor på vevaxeln till min inombordare (B23, förgasare) ? Tänkte mer om man skulle kunna spara bensin på detta? Användningen kommer mer att bli som en "toppning"/assistans utav kraft för att underlätta för bensinmotorn, det är ju som dom säger att man kör konstant i uppförsbacke med en båt ;-) känns som en rätt enkel installation om man har utrymmet, att koppla en rem drivning till remhjulet på vevaxeln, som att man skulle göra om generatorn till en 10kw elmotor som driver istället. Tror benämningen i bilar är "mild-hybrid". vad tror ni?
  2. Hej! Har en AQ251 som nu behöver en ny kyllimpa 😖. Är ju inga konstigheter om det inte hade varit en AQ251, tror det är samma som AQ171 (16v B23), är ju inte lätt att hitta en limpa till dessa, visst man kan få rostfria tillverkade men till en rejäl slant (dom är säkert värda pengarna). Så då börjar man tänka på lite alternativa lösningar, hittade en bild på en liknande ide jag har. Grundidén är att vira kopparrör runt grenrören (värmeväxla) och vidare till ett modifierat "knä" och ut genom bockhornet/drevet. Ser att det finns rostfria grenrör till bilvarianten för 1600:- Så den stora frågan är .... kommer detta att fungera? kommer kopparrören ärga sönder? Letar kanske efter en orsak till att glömma denna idé, hoppas att någon kan ge mig den 😉
  3. Hej. Vet att det är en gammal tråd. Men min oljelampa vill inte slockna Hur gick det med din oljepump? Mvh Stefan
  4. Hej. Har en mellanbleka med en mb10a. Jag har en spak för både växel och gas. Men denna är extremt trög att flytta fram eller bak från neutralt lägge. När man väl fått i växel så går det lätt att gasa. Några tips på hur man kan få den smidigare ?
×
×
  • Skapa nytt...