Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

StaffanRW

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om StaffanRW

  • Placering
    Kadett
  1. Det jag ville få fram var att 3G blir först att ryka och att 2G kommer att finnas längre. Så att satsa på utrustning som bara går på 3G idag är dumt. Telia och Tele2 driver väl 3G nätet gemensamt och att Tele2 skulle driva det ensamt är nog lite väl optimistiskt. Telenor har enligt ryktet redan börjat avveckla sitt 3G nät.
  2. Nja, det är nog 3G som får stryka på foten först så GSM kommer att fungera länge än då det finns väldigt mycket IoT utrustning som går på GSM och har bättre täckning än 3G.
  3. Har haft ett sådant där överdrag från Jula och när jag tog av det på våren så hade jag 15cm med vatten i båten! Exakt hur det hade kommit in vet jag inte, men jag litar inte på denna typ av överdrag sen dess. Jag var där lite då och då och tog bort vatten/is som samlats ovanpå, men det räckte inte. De funkar säkert bra som täckning på sommaren när båten trailas och du har koll på den hela tiden.
  4. Har en Bella 500 Excel och där är det inga problem med att få rum med kapellet i garaget. Jag öppnar blixtlåsen fram vid ingången och i bakre hörnen och viker upp sidorutorna på taket innan jag rullar ihop det och stoppar ner det i garaget, som visserligen är väldigt rymligt i 500 Excel.
  5. Vilken Sika skulle vara bäst? 291 eller 292?
  6. Tack för svar, men nej det är skruv dragen i durken, inte toften som jag skrev i rubriken, Durken är i plast som resten av båten. Kanske montera nitmutter? http://www.conrad.se/?ref=tradedoubl&tduid=bb2711d8da64bd2926f6c8c30b21996d&url=http://www.conrad.se/10-ALUMINIUM-4X10.5-MM-NITMUTTRAR.htm?websale8=conrad-swe&pi=810319 Då kan du montera stolarna med M6 skruv och låsbricka. Bra tanke, men hur får jag fast nitmuttern i durken? Det mäste finnas enklare sätt att se till att skruv i durken sitter fast utan att vibrera loss.
  7. Tack för svar, men nej det är skruv dragen i durken, inte toften som jag skrev i rubriken, Durken är i plast som resten av båten.
  8. Jag har ett litet problem med stolsskruvarna i min Bella 500 där skruvarna har en tendens att lossa antagligen p.g.a. vibrationerna från motorn. Det är ju visserligen ganska lätt att dra åt dem igen, men jag skulle vilja ha en mer permanent lösning så jag behöver lite tips. Kan man trycka i lite 2-komponent lim i varje hål och sen dra i skruven ordentligt eller blir det för permanent utifall man skulle behöva lossa på stolen vid senare tillfälle? Hur har ni andra gjort? PL200? Marinsilikon? Tacksm för tips!
  9. Svaret finns redan på MG: http://www.maringuiden.se/forum/topic/45923-behandla-teaklaminat/?do=findComment&comment=463766
  10. ingenting,troligen skulle det suga lika soppa ur båda tankarna,det enda som kunde hindra det var om luftskruvarna inte var lika mycket öppnade Fast det är ju precis det som jag vill! :-)
  11. Hmm, intressant. Vad skulle hända om du kör med båda kranarna öppna och med båda luftskruvarna öppna?
  12. Tack för dina synpunkter! Skillnaden mellan dina vattentankar är väl att soppatankarna har ett tryck inuti och inget "sugrör" om det kan spela roll. Om en tank skulle gå tom och man därför får soppatorsk, d.v.s. att paralellkopplingen inte fungerar, så är det väl bara att ta loss den tomma anslutningen och köra vidare på den tank som har soppa kvar. Sen får man väl återgå till manuell överkoppling. Det är nog värt att pröva fast jag vill inte ha soppaläckage med tanke på brandfaran. PS. Det är väl bra att återanvända gamla trådar om ämnet är samma. DS.
  13. Biltema har en styrkabel ca. 500:- beroende på längd sen har de resten om du behöver det också. Styrsnäcka 400:- Draglänk 350:- Akterspegelsfäste 350:- Monteringssats 80:- Ratt 169:- Erlandssons Brygga i Solna har styrkabel fast dubbla priset mot Biltema. Hjertmans likaså för ungefär samma priser som Erlandsson.
  14. Jag har också två lösa 25 liters tankar och flyttar slangen mellan dem när den ena börjar bli tom. Funderar nu på att skaffa en y-koppling och en extra tankanslutning så att båda tankarna kan vara anslutna samtidigt. Frågan nu är var ska jag sätta y-kopplingen? Sätter jag den efter slangpumpen så jag använder en pump för båda tankarna eller före så jag behöver två slangpumpar? Tacksam för alla synpunkter och råd!
  15. Här kommer en annons från en firma som borde veta bättre: http://www.blocket.se/orebro/Bella_500_Excel_Sista_Baten_Sondags_Oppet_52756234.htm?ca=17&w=3 Båten anges som en Bella 500 Excel, men är tydligt en Bella 512 Excel som är föregånngaren till 500 och som saknar massor av finesser som 500 har. Exempel på det som 512 saknar och som 500 har vilket man alltså inte får med denna båt: Ankarboxar, förvaringsutrymme under durken och pulpit. Nu är det ganska lätt att se skillnad, men en båtfirma borde veta bättre speciellt som man är återförsäljare av Bella.
×
×
  • Skapa nytt...