Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Pilletant447

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    629
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    2

Allt postat av Pilletant447

  1. Det finns nog en anledning till att den är det, billigare alltså.
  2. Tack för svar. Att lägga strömbrytare i läge on efter borttaget batteri hade jag ingen aning om så tack för tipset. Brukar dock ta bort batteriet ur båten på hösten samt förvarar det hemma i värmen dock så underlållsladdar jag det minst 1 gång i månaden. Kanske jag skall göra det varannan vecka? Får dock inte plats med en dusch i min lilla 22a.
  3. Indikatorn då? Visserligen ingen olja i den men elektronik som kanske är känslig samt knappsatsen till liften? Kanske ska jag skruva bort dessa?
  4. Som rubriken lyder så undrar jag om min Bobs hydrauliska maskinlift med Indikator samt Seastar styrning tål minusgrader? För jag har inte haft sådan köld här nere på 5 år (10-15 minus🥶 enligt tempern) och den sattes på 2017 samt inte använts sedan sommaren 2018. Nu dessutom utan utombordare. Båten med ekipaget står i en lada med dörr och tak men det är ju inte varmt precis därinne.🤔
  5. Tja......... nu talade jag ju inte utan skrev men det är väl samma sak här inne antar jag?🤫😇🤐
  6. Tja det beror ju på om du ska ha båten på hotellrummet eller i någon dansk båthamn?
  7. Indränkt förgasare i 95a mmmmm och ljudet av 250 ston i två takts ton ännu mera mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..............................hrrrm ja just det vi behöver icke fyrtakt så det så!!!!.......... Bara en massa onödigt vinande och öhh.....
  8. Nja jag väntar på en tvåtaktare som släpper ut 0 co2 med andra ord ett grönare T2 alternativ och som inte läcker bensin såklart. Sound matters!!!!
  9. Ässcchh det gör inget ............din heder är i behåll😅
  10. Johnson slutade ca 2003 att tillverka utombordare och inombordarna de försvann väl på 90 talet tror jag? De sista som lämnade bandet var Suzuki motorer med Johnson emblem de trodde att den dåliga kvalitetsstämpeln kunde tas bort iom detta. 1995 Ficht Fuel injection (direktinsprutad 2-taktsteknik) introduceras på alla Evinrude/Johnson V6. 2000 OMC ansöker om konkurs 2001 Evinrude och Johnson återuppstår inom Bombardier Recreational Products 2003 En vidareutvecklad version av Ficht direktinsprutning, E-TEC introduceras på 2 och 3-cylindriga motorer. 2004 Evinrudes introducerar E-TEC på de större 4-cylindriga samt V6-motorerna. 2008 Evinrude har E-TEC på alla motorer från 25 till 300 hkr 2019 Evinrude lägger ned sin tillverkning av båtmoter och satsar enbart på sina båtmärken samt ett samarbete med ärkerivalen Mercury om leverans av MC och Utombordare. 2022 Evinrude gör elutombordare/elinombordare!!
  11. Vad kul med en B16. Jag hade en sommargranne som ägde en sådan en gång i tiden, han häktade på en Mercury 150 black max. Den B16 var röd och med egentillverkad special vindruta och till oss små pojkars förtjusning så stegrade han båten varje gång han satte iväg. Den gjorde väl en ca 70+ knop och ostabil som satan. Hmmm den skulle man haft, vart tog den vägen månntro?
  12. Hej min båt har heller ingen id bricka vad ska jag göra panik??
  13. Kolla in en Flipper Flash utombordar versionen då inombodaren är oftast en slutkörd volvo eller 535 GT även kallad Fame. Priser startar väl runt 70000:- för Flashen beroende på bestyckning och Fame runt 35000:- och uppåt. De klarar sjön bättre men kan ge stötig gång, men ger inte alla båtar det.
  14. Har för mig att det redan fanns hela tre trådar om detta eftersom det är en urgammal nyhet
  15. Min första reaktion skulle ju vara att nuvarande ägare ej vet hur man trimmar ut. Min andra är att kolla proppen lite mera ingående om det finns sprickor etc samt axel och drev (han kan ju ha varit på nånstans) och skeddan skall ju vara spikrak utan lacksläpp, kolla att motorns timmar stämmer med utseendet i övrigt känn och kläm samt tjata på säljaren alltid (om du ställer de rätta frågorna) kommer sanningen fram för det tredje du ska definitivt pruta ned priset en aning eller mera!!! Fler här inne kommer att ge dig bättre tips men du kan ju börja där så länge.
  16. Det kanske är för att vissa inte behöver vara yrkesstolta i dag...så länge man får in tillräckligt med deg och kunder så....
  17. Ja det är ju synd att man alltid måste vara polis....
  18. Jag tror inte det brast i kommunikationen bara deras ovilja att ge dig rätt service kanske, sedan kan det ju bero på som Jörgen säger att ägaren till marinan inte är den trevligaste och att personalen kanske har fått stränga order. Kan ju också bero på vem man är och vilken båt man har men nja det är inte så troligt numera, för 50 års sedan, ja absolut. Jag hoppas att det löser sig för dig. PS: man skall inte behöva ta vilken skit som helst...
  19. Marinor brukar ta uppemot 600kr eller mer bara för att ta på och ta av pressening och kapell. Man får säga till särskilt om det i förväg annars så skiter de i att göra det. Så var det när de skulle laga min båt iallafall. Och jag tror inte det är från marina till marina att göra det, hela branschen verkar och har varit rätt så nonchalant om du inte har köpt en ny båt precis av dem vill säga. Mycket tråkigt att se hur de behandlade din båt. Klart att de får stå för en rekond utan tvekan!!!
  20. Hmm du vet det där med ord och båtvitsar, jag har väl inte åldern inne.
  21. Jag är väl ung fortfarande jämfört med er pensionärer.
×
×
  • Skapa nytt...