Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Torsson

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Torsson

  1. Får ta med mig en kunnigare version utav mig i helgen och se ifall vi kan förstå varför och hur saker fungerar som det ska och varför buntbanden sitter där dom gör innan jag trycker på beställ på elektriskt. Något du inte sagt och som jag vet men förnekar är att mekaniskt är i flesta fall mer felsäkert och lättare att lösa i panik än elektriskt.
  2. Har en Carver 28 Voyager med 2st Crusader 350 V8 från 1988 (om inte motorerna blev utbytta mot nyare/äldre då orginal manual är mercruser). Problemet jag har är att dessa är väldigt tröga igång kalla, 10-15 pump med reglage och ett gäng startförsök innan dom hoppar igång. Jag har sett något på förgasarna som skulle kunna vara choke men är öppnade/stängda med buntband (Var dessa motorer/förgasare utbytta och någon löst ett "problem"?). Därav min riktiga fråga, vad är fördelarna/nackdelarna mellan mekaniska bränslepumpar och elektriska? att kunna vrida på tändingen och prima låter ju som en fördel men vad är nackdelarna?. En konvertering kostar 192$ per motor + någon timme eller 2 för montage vs felsöka mekaniska pumpen choke osv.
  3. Alandia!. Utmärkt service den gången jag har behövt prata med dom Köpte min båt och lyckades grundstöta den ca 24 timmar efter jag försäkrat den. Dom ersatte allt och efter 4 dagar satt det på nya proppar och skrovet var lagat. Hur jag grundstötte.. Jo åkte samma väg som alltid med tidigare båt och tänkte eftersom denna är bara 10-15 cm djupare går det bra. Dock glömde jag kolla hur högt/lågt vattnet låg och det var tydligen -60-70 den sommaren så ja...
  4. Går det sjövatten genom oljekylaren?. Kan vara så att oljekylaren är sprucken och blandar olja med sjövatten.
  5. Du skulle kunna köpa t.e.x en sån här och ha kopplingsplintarna i dom är ip 55 (Dammskyddat & Spolsäkert)
  6. Om jag har lärt mig rätt så ska båten förvaras fulltankad eller tom annars kan bensinen bli dålig, kondens osv. Har du vattenavskiljare mellan tanken och motorn?. Har du något bränslefilter som är igensatt?. Hade nyligen en diselvärmare som vägrade starta som visade sig att diseln i tanken ca 2 år gammal var dålig efter att jag tömde diseltanken och fyllde med nytt så starta den direkt. Vad du kan kräva av servicen är nog begränsat tills du kan bevisa att dom har gjort något fel eller inte gjort något som skulle göras. Så trevlig ton mot mekanikern kommer du nog ganska långt på.
  7. Ta bort givaren och plasta igen hålet. Sen tar du semester och löser resten i höst/vinter.
  8. När jag ändå väntar på nya packningar bestämde jag mig för att ta en titt på termostaten då jag haft värmeproblem, och till min förvåning ser jag detta.. Vart fan kommer skruven ifrån. eller är det medvetet för att hålla termostaten lite öppen eller bara otur att någon lyckats tappa ner?
  9. Kanske måste bli att limma då fästet som inte sitter har utgått som en del annat på denna motor. Frågan är bara vilket lim som fungerar
  10. Ah okej. för det enda som höll fast röret var ett spännband från biltema runt motorfästet och sen att rören sitter fastbultade i impellerhuset. Spännbandet verkar dock ha suttit där i år och dar Ska kolla ifall jag hittar korrekt packning och får dit det. annars får jag riva ur motorn då kylarslangar och rör lossnar hej villt.
  11. Hej. Har haft problem med kylningen på min 170B. det började med att motorn kokade, kylarslang sprack och tempmätaren sköts i molekyler. Fixade slagen och bytte tempgivare sen var det dags att ta upp den. Nu har den varit ståendes i garaget i 2 år och nu tänkte jag NU JÄVLAR SKA DEN I.. Började med att byta en sprucken ruta vilket tog mig en halv evighet och sen körde jag ut den och koppla på vatten på intaget för att provköra. såg då att slang till sötvattenskylningen hade hoppat av hur och när detta hände vet jag inte, efter ha löst detta körde jag igång motorn med vattenslangen kopplad på intaget, såg då att det sprutar vatten över hela motorrummet vilket jag lokaliserat till rör som ska sitta på oljekylaren. Ska det röret bara sitta nertryckt eller hur ska detta sitta fast?, det är givetvis på oåtkomlig plats men lyckades få bild på det. Tacksam för instruktioner om hur man löser detta.
  12. Ja att varva över 5000 är inga problem så misstänker att propellern är lite för liten, När jag åker själv i båten har jag uppmätt hastighet på 26-27 knop (Om nu plottern visade rätt hastighet) och då var det inga problem att övervarva den.
  13. Hej funderar på att byta propeller på min Scand 24. Det är inga större skador på propellern men med 2 vuxna 2 små barn och all packning som tydligen behövs för barnen så får jag inte upp den i mer än 17-18 knop. Motorn som sitter i är AQ170c med 280 drev och på propellern står det 15 L 13 Då är frågan vad som skulle kunna byta propellern mot, Det är inga problem att varva fullt med fullastad båt. Enligt mobilkranens våg när jag lyfter den så väger båten tom 2.1 ton. Någon som har någon idé på vad jag kan göra?
  14. Har hittat problemet vid fösta titt så tändstiften okej ut men vid närmare titt så var 2 lite spruckna så efter att alla är bytta så går den som den ska igen.
  15. Har 3 solex. Vart ska atf oljan i då?
  16. Torsson

    B30 problem

    Hej tog en tur med båten förut. Först var han lite tråkig på att vilja gå på tomgång och sen när jag kom ut från hamnen och gasade så vill han inte varva mer än 3000 och det blev bara 9 knop och känndes väldigt trög. Brukar ligga på 5000 varv och göra 23-27 knop. Någon som vet vad problemet. Den gick fint när jag åkte för en vecka sen
  17. Har en Scand 24 som jag köpte i sensommras och läste på nätet att den skulle väga ca 1500kg med tomma tankar så jag satte igång och byggde mig ett släp för att ta upp på. Bygget gick bra och jag fick ihop ett hyffsat bra släp och skulle ta upp båten. Men den vägde inte alls några 1500kg utan snarare 2300-2400kg (Vågen på mobilkranen jag har är inte perfekt). Så släpet jag hade byggt behövde förstärkas och ändras lite och vid nästa upptagningsförsök så gick det fint, och då till min fundering Hur mycket mindre kan jag räkna med att den väger vid sjösättning? för plasten suger upp lite vatten väl? eller kommer vikten vara oförändrad.
  18. Svarade på min egen fråga genom att läsa manualen. Pumpa några korta slag med manöverspaken varigenom accelrationspumpen tillför motorn extra tillskott av bränsle
  19. Hej har en AQ170B / 280 och funderar över när jag startar. Ser det inte som något problem men undrar om det är något som kan/behöver justeras. När jag ska starta måste jag pumpa gasen 7-8 gånger och lämna den med rätt hög gas, då går den igång fint men jag måste även låta den gå med hyffsat höga varv i någon minut innan jag kan låta den gå på tomgång. Ska det bara vara så eller är det något jag bör göra. Tack på förhand.
  20. Hej, Är sugen på att köpa mig en Bayliner 2150 CS men en som jag har tänkt titta på har ett litet problem. Ägaren säger att den startar och går bra på tomgång men är svår att få i växel och går dåligt med växel i, Har läst här om att det kan vara växelvajern som kärvar eller microbrytare? men att den går dåligt när växeln väl ligger i är det en följd utav första problemet? Det är en Chevrolet 305 v8 med OMC Drev Några andra tips om vad man ska se sig för när man tittar på dessa båtar vore tacksamt.
×
×
  • Skapa nytt...