Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

donsimon

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om donsimon

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack @Busteri för dina tankar! 😀 Synd att inte fler har erfarenheter att dela, men tills vidare avvaktar jag nog. Känns lite jobbigt att leva med osäkerheten.
  2. Hej! Hittar förvånansvärt lite aktuell information om Parsun här så jag startar en ny tråd. Jag är ute och letar igen efter några år "mellan båtar". Har hittat en perfekt begagnad båt med en Parsun 60 hk utombordare. Jag är inte särskilt duktig på motorer och inte heller särskilt sugen på att ligga och guppa ute på öppet hav med familjen, så frågan är om det är ett oklokt val med denna lågbudgetmotor? Skulle jag välja fritt skulle jag kanske välja en kändare märke, men nu är det ju den som sitter på båten. Och dessutom är det ju märkbart billigare, det går inte att komma ifrån. Tidigare trådar har mest bjudit på spekulationer om huruvida Parsun är en kopia av Yamaha blandat med fördomar om kinesisk teknik. Nu har det gått några år så jag undrar vad ni har för erfarenheter av märket, egna eller från andra. Tack på förhand!
  3. Tack, det låter nog just klokast att försöka skaffa ny slang! Jag testar det, måste bara få ut den gamla ur sin gömma. /Simon (Och sen återstår det vanliga lilla bekymret att hitta en reservdelsbutik som inte kräver bil att ta sig till... )
  4. Hej! Min utombordare (Evinrude E40ELCRM från 1984) går ryckigt och ger inte någon effekt vid ökad gas. När jag öppnade huven ser jag att en liten slang inne i motorn har en läcka och sprutar ut bensin. Troligtvis källan till problemet alltså. Så till min fråga: Jag gissar att det kan vara svårt att få tag i exakt den lilla slangbiten. Går det att laga den på något pålitligt sätt? Eller kan jag köpa vilken slang som helst med rätt diameter? Var hittar jag det i så fall? Jag tror det är nr 35 på denna bild: Evinrude Intake Manifold Parts for 1984 40hp E40ELCRM Outboard Motor Och var får jag tag i en klämma (nr 23)?
×
×
  • Skapa nytt...