Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

balex

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om balex

  • Placering
    Landkrabba
  1. Så vitt jag kan se så sitter det inget rött handtag eller vrede på motorn.
  2. Hej, Har en Johnson 70hk från 1992, total renoverad 2005. Motorn är riktigt svår startad och när man kör på låga varv eller backar så kan den helt plötsligt lägga av och vägra starta igen. Motorn har även en tendens att ''dö'' när man växlar från backen-friläge-framåt. Så undviker att backa om det är möjligt. Ibland går den igång genom att man pumpar innöter bränsle men det fungerar inte alltid. Bifogar en bild på hur det såg ut efter att jag försökte starta den senast (då startade den inte) Otroligt tacksam för alla svar!
  3. Hej, har i tisdags köpt en motorbåt med en Johnson 70hk från 1992, motorn är dock hel renoverad 2005. När man startar motorn måste man dra upp gasen och varmköra den en stund för att den inte ska dö när du backar eller kör i låga hastigheter. När man kör i låga hastigheter har den en tendens att dö och bli lite sur vilket gör att den blir lite svår startad. Idag när jag var ute med ett par kompisar så körde vi i 35knop för att sedan sakta ner, gjorde en manöver och slog över till backen, när jag sedan växlade mellan back-friläge- framåt så dog motorn och vägrade att starta igen. Försökte starta motorn i en 5-10 minuter med både tjocken och gasen (ej gasreglaget). Innan jag fick ringa efter bogsering. Försöker nu lista ut varför motorn beter sig så som den gjort. Vet att det varken är överhettning, dåligt/slut med olja eller att motorn inte får något bränsle, då jag har larm som varnar för detta. är ytterst tacksam för alla tips och analyser av problemen och hur jag ska lösa dessa.
  4. Hej, har i tisdags köpt en motorbåt med en Johnson 70hk från 1992, motorn är dock hel renoverad 2005. När man startar motorn måste man dra upp gasen och varmköra den en stund för att den inte ska dö när du backar eller kör i låga hastigheter. När man kör i låga hastigheter har den en tendens att dö och bli lite sur vilket gör att den blir lite svår startad. Idag när jag var ute med ett par kompisar så körde vi i 35knop för att sedan sakta ner, gjorde en manöver och slog över till backen, när jag sedan växlade mellan back-friläge- framåt så dog motorn och vägrade att starta igen. Försökte starta motorn i en 5-10 minuter med både tjocken och gasen (ej gasreglaget). Innan jag fick ringa efter bogsering. Försöker nu lista ut varför motorn beter sig så som den gjort. Vet att det varken är överhettning, dåligt/slut med olja eller att motorn inte får något bränsle, då jag har larm som varnar för detta. är ytterst tacksam för alla tips och analyser av problemen och hur jag ska lösa dessa.
×
×
  • Skapa nytt...