Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

MantisShrimp

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om MantisShrimp

  • Placering
    Kadett
  1. Dragonfly 32! Lite större än 28:an men fortfarande inte för stor. Verkar perfekt för segling längs ostkusten.
  2. Jo det är väl ungefär dom båtarna jag funderat på. Tänkte om det var någon med någon bortglömd modell som jag missat. Nu får jag ta med med min kompis och dra iväg och titta på lite båtar! Tack för tipsen!
  3. Hehe skall ju inte överdiva muggens betydelse En välseglande trevlig båt är ju det viktigaste, men för ffa min sambos trevnad ombord vore det önskvärt med separat mugg. Albin 79 har ju en separat mugg ser det ut som men masthead. Och skall jag rangordna så kommer partialrigg först. Verkar vara svårt att få både och men det borde väl inte vara omöjligt att bygga en dörr själv? Men det kan ju bli tight att få plats kanske?
  4. Jo självslående går ju att montera men det är ju lättare om det redan finns på båten Men visst dom flesta partialriggade båtar fungerar väl rätt bra att sätta en skena på? Eller också kanske man inte ens behöver någon skena om man enbart har en mindre fock, inte så jobbigt att skota som en stor genua. Angående toan så hade idealet varit ett helt avskilt utrymme. Om det sover folk både i salong och förpik så hade det känts bra att kunna stänga om sig om man blir nödig på natten. Eller framför allt kanske om min sambo är med, hon springer alltid på toaletten 1-2 ggr/natt. Det kanske går att bygga om med en extradörr? Men ingen som på rak arm känner till en modell med helt separat utrymme för toa på en båt med självslående fock eller åtminstone partielrigg?
  5. Hej! Jag och en kompis letar begagnad segelbåt vilket blir våran första båt. Vi har ganska begränsad erfarenhet av segling och båtar men älskar skärgården! Har läst massor med gamla trådar men hittar inte riktigt det jag letar efter. Vi vill ha en lättseglad och rolig båt med ok boendeytrymmen för 4 pers, mestadels kortare turer man upp till en vecka kan det nog bli. Storlek 26-30fot. Pris under 100 000kr. -Självslående fock är jäkligt skönt så det vill vi ha. -Toautrymme med dörr så man kan få lite avskiljdhet både från förpik och salong. Detta verkar dock ovanligt på äldre båtar. Kanske går det att sätta in en dörr på någon modell? NF och Dominant 95 har både självslående fockar och skall enligt uppgift vara bra seglare men ingen av dom har en avskiljd toa som jag önskar. Går dom att bygga om utan alltför stor insats? Skjutdörr eller vikbar dörr? Har tittat på sailguide men det är svårt att få någon upfattning om planlösningen på båtarna. Sunwind 27 är inte så snygg och verkar ha liten segelyta. Granada 28? Andra modeller? mvh MantisShrimp
×
×
  • Skapa nytt...