Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

yamahamannen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om yamahamannen

  • Placering
    Kadett
  1. Hejsan alla Jag vet att frågan har varit uppe förut men hittade ingen färsk tråd! Sålde iväg min gamla mercury och har en suzuki 85 88 på ingång! för det första så tänkte jag fråga om ni vet hur mycket det går i den separata oljetanken? Vilken olja ska man köpa? Alltid kört biltemas! Provade Starta,s från jula! Fyller biltema på fortfarande hos statiol? Somsagt ! Vad ska man köpa, vill inte lägga ut skit mycket pengar på olja! Mycket tacksam för svar!
  2. Hejsan Nu har fanskapet börjat bråka igen! Nu har den börjat dra förjävla mycket soppa! den spottar ut soppa och luktar surt! Ena förgasaren är stängd på lägre varv! Drar jag åt blandskruvarna så stannar motorn! Så de måste stå högre! Vad kan problemet vara? Dåliga tändstift?drar tjuvluft? Skriv allt det kan vara! Här kan ni se! http://www.youtube.com/watch?v=N8wcpHCtRkw Mycket tacksam för snabbt svar!
  3. Hejsan alla Jag har börjat intressera mig mera för fiske än tidigare! och undrar vad man ska ha för drag till gädda och abbore mest för gädda! jag och två kompisar har åkt runt till lite olika vasser och grunda ställen runt nynäshamn men verkar dött! men detta har jag nu! http://forumbilder.se/CESRE/cimg1460 1, Abu atom 20G 2, Abu atom 20G 3, nått från fladen 4, föjlde med ett teleskopspö från biltema 5, spinnare flex long 2 6, Annan spinnare ,vet ej nått om den 7, annan spinnare 8, annan spinnare 9 annat drag, vet ej vad typen på drag heter! 10,-II- 11, Abu toby 16G 12, -ll- 13, -ll- 14, nån jigg! Har även lite andra jiggar som man ska göra själv! Vet ni några tips på var man kan kasta nånstans?
  4. Hejsan Jag har Bennett trimplan med en 12V pump på båten men det är så att självaste elmotorn har pajjat och undrar om ni vet om det går att köpa en ny elmotor och byta?? Mycket tacksam för ett snabbt svar
  5. Hejsan Jag har en gammal mercury 75 hk 1985 2-takt 4-cyl! Jag undrar om man kan koppla tex varvtalsmätare,hastighetsmätare! Även om det går att koppla en bensinmätare på en yamaha 20 L plåt trycktank?
  6. Hejsan Jag undrar om ni vet om man kan sätta powertrim på en mercury 75Hk 1985 som inte har det? Hur göra? Mycket tacksam för svar
  7. Hejsan Jag har fortfarande det kvarstående felet att den fortfarande bara går på 1 och 2:ans cylinder. Har nu fått låna en Beg cdi-box och det kvarstår så den första är inte heller trasig! Har pratat med en arbetskamrat och han sa att det var triggerspolen eller vad den heter? Nu är det så vad jag en söker på så hittar jag inget! dessutom så undrar jag om 50Hk 1976 och uppåt, fungerar dens triggerspole på min 75 eftersom jag har lånat en från 50 så därför! Mycket tacksam för svar!
  8. tjena tjena alla Jag har en Mercury på 75 hästar från 1985 och två taktare! Det hände precis häromdan när jag var ute och åkte och så började den att dummas! Och den började spotta och fräsa och gick ojämt och dåligt ( det ryckte hela tiden) tills när jag kom in till bryggan så på lägre varv så stanna den. Så jag startade om och såfort man la i växel så la den av! Har kört med stroposkåp ( tändningslampa) och den går bara på 1 och 2an ! Upptäcke när jag bytte tändstift att kablarna från CDi boxen till tändspolarna var ruttna och hade gått kvar! men idag när jag satte jag tillbaka tändspolarna med nya kablar men likt för bannat så kvarstår felet! Vill också säga att CDi boxen bytt för ett par år sen men borde vara ok och för ett halvår sen så byttes statorn men somsagt så kvarstår problemhelvetet! Vet att svänghjulet ser konstigt ut men ser ej ut så i verkligheten! bara min iphone Kolla denna video för att se vad jag menar! http://www.youtube.com/watch?v=3EC-qCifvLQ&feature=youtu.be Är tacksam för svar om ni vet vad det kan vara!
×
×
  • Skapa nytt...