Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Kolarhagen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Kolarhagen

  • Placering
    Landkrabba
  1. Du bekräftar alltså mina misstankar, att detta är en gammal öppe snipa (fiskebåt?) från början, som fått en ganska taffligt tillyxad ruff påbyggd mkt senare. Sitter en o22 i den...
  2. http://www.pictures.se/bilder/LTUQe.jpg http://www.pictures.se/bilder/DFq0d.jpg Bilder på mitt projekt finns i länkarna. Men jag har ingen aning om vad det är för båt, vore både bra och roligt att veta vad det är man har. Försäkring etc.
  3. Ni får gärna maila mig om tips också: raggarbjarne@live.se
  4. Jag har precis fått hem en trevlig liten träsnipa, problemet är att den är långt ifrån frisk. Båten har ett okänt förflutet, det enda jag vet är att jag räddade den från att bli majbrasa. Men jag har haft span på den en längre tid och gissar att den stått på land i minst 5 år. Den är frisk i själva skrovet, men kölen/kölstocken/plankan är i miserabel kondition. Någon tidigare ägare har tydligen kommit på den ljusa idén att plasta kölen och 2-3 bord upp på skrovet. Borden verkar ha klarat sig ifrån denna vårdslösa behandling, där emot är kölen väldigt rutten. Mitt dilemma är nu om jag ska skrota båten eller försöka laga det som är? Jag tror mig se en möjlighet att fuska vidare med järnbeslag och plast, men det kanske är lönlöst? Det rätta alternativet är naturligtvis att befria båten från denna styggelse till köl, men där saknar jag både tid och kunskap. Jag föreställer mig att det är en omfattande operation att byta kölstocken... Jag har fått tips om att eventuellt kapa kölstocken jämns med nedersta bordet, för att sedan bulta dit en ny bit på den friska delen som ligger inne i skrovet. Är detta en möjlighet? Hur ska man gå till väga, känns som att det kan bli svårt att få tätt?? Då jag har väldigt lite erfarenhet av båtar får jag krypa till korset och fråga om pallningstips. Oavsett hur jag bestämmer att göra vid kölen på min båt, behöver jag ju palla upp den så att kölen ligger fri för operation. Jag har haft funderingar att palla den högre upp mot stakarna på kärran. Eller ska man försöka palla upp den med några hemsnickrade bockar? Det kanske finns någon bra hemsida/litteratur att tillgå i detta ämne?
×
×
  • Skapa nytt...