Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Skysurfer

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Skysurfer

  • Placering
    Landkrabba
  1. Skall byta autopilot på S/Y Aset. Nuvarande är en Teleflex Morse med fluxgatkompass som styr via hydraulstyrningen. GPS kompass sägs vara det bästa men en person på Garmin support tyckte att deras nya Reactor pilot borde vara mycket bättre med sin fluxgate kompass dock tror jag inte han visste vad en GPS kompass var för något.( typ Trueheading Vector Compact) Är det någon som har en Garmin Reactor autopilot och fungerar den bra? Är det någon som har erfarenhet eller har en GPS kompass kopplad till autopiloten? Har idag en ny Garmin 7610 plotter med Gwind instrument och tänkte att ett Garmin autopilot borde passa bra men om den inte kan använda en GPS kompass så kanske det får bli en B&G Triton eller Furunor. Någon som har erfarenhet av B&G Triton eller en Furunor 711? (Dessa kan använda en GPS kompass vad jag vet)
  2. Sportig, snabb och snygg båt med tyskskotning Köp en One40. Själv har jag tyskskottning på kattan men också en skotskena som jag använder mer är storskotet.
  3. Alltid flytväst, uppblåsbar med sele även för barnen. Skall dock snart uppgradera till en med huva och vågskydd (dock väldigt dyr) Kontroll av utlösare och patron var 6 månad samt kontroll av hela västen 1 gång per år. Antal västar 7 st. Utomskärs är det selen som är viktigast.
  4. Hej, Har försökt ringa Winchomatic men ej fått tag i någon. Firman verkar ha gått i konkurs. Vet någon var man kan vända sig? Fel på ankarspelet är att det rör sig inte en millimeter. Slår jag på ankarspelet verkar det göra sin check och sen blinkar Power knappen som instruktionen säger. Har mätt alla matningar och de är ok. Letade efter den beryktade resetknappen men fann bara att den inte var dit lödd :-(. Några tips? /Peter Mannerstråle S/Y ASET
×
×
  • Skapa nytt...