Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

sad_ant

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om sad_ant

  • Placering
    Kadett
  1. hummm en repa längs med vattenlinjen skulle ju inte störa... Det kanske är precis en sån lösning jag saknat! Stort tack för tipset!
  2. Kritnings-/gulnings- problemet kanske inte är något riktigt problem? Framförallt inte under vattenlinjen, det vore ju jätteskönt att slippa måla över epoxin under vattenlinjen... Här är lite av det jag läst gällande UV-känslighet och epoxi: Från: http://www.batepoxi.se/tips-trix/olika-arbetsmoment/ Skall båten inte målas med täckande färg, bör ett genomskinligt fyllnadsmedel som tillsats till epoxin användas. Vanlig epoxi ”kritar” utomhus, och bör överlackeras med en polyuretan- eller akryllack. http://www.maringuiden.se/forum/;thread=442218 http://www.maringuiden.se/forum/;thread=379304
  3. Hej och tack för svaren! Det är en platsbåt från 70-tal med mycket ringa värde, men jag tar mig runt i den och för mig betyder den rätt mycket tills jag har råd att ersätta den, vilket nog kan ta ett tag med pågående husrenoveringar... Anledningen att skippa vattenlinjen är bara att det hade varit smidigt och gå fort, slipa hela båten, på med epoxi över hela båten i 5-6 lager, låt torka på med färg, torka, klart! hela båten vit och fin... Om jag måste köra med olika färg över/under vattenlinjen, så antar jag att det smidigaste är att slipa vattenlinjen +5-10cm sedan måla botten (vilket ju tar 1v) och sedan fortsätta slipa över vattenlinjen, och måla med 2k-poly ner till epoxin... men det spar ju rätt mycket arbete om allt kan göras i ett moment. Eller har ni något bra förslag på hur jag kan ha koll på vattenlinjen utan massa dyra verktyg (aka. laser)
  4. Hej Jag vet att det finns massa skrivet om epoxibehandling av båten här på bryggsnack, men det handlar alltid om att måla med bottenfärg, ett steg som jag vill hoppa över. Jag har en gammal öppen båt med 25hk på som jag tänkte slipa ren och måla med biltemas epoxiprimer. Då friborden ser ut som skit och har spruckit lite i ytskiktet här och där så vore det smidigt att vända på båten och slipa rent hela skiten och måla allt med epoxiprimer, då slipper jag bry mig om vattenlinjen också. Men vad jag förstått så kritar och gulnar epoxiprimer vid uv-ljus, därför skall man måla över den med bottenfärg? Kan jag slipa rent hela utsidan på båten och måla allt med epoxiprimer och sedan lägga på ett par lager 2-komponents polyuretan både över och under vattenlinjen? Eller finns det något annat jag kan täcka epoxiprimern med som fungerar både över och under vattenlinjen?
  5. Ryds 530 GT borde du kunna hitta för en billig peng, en sån hade jag när jag var liten den går bra i sjön och har höga fribord.
×
×
  • Skapa nytt...