Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

H___

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om H___

  • Placering
    Kadett
  1. toaen ----- tack för fin midommar bild och länkarna. Jag hittade som sagt SXKs ålands skärgård och den är mycket illustrativ med leder och hamnar i Åland. Närmare så behöver vi sjökort över den finska delen då vårat VEU712 inte täcker Finska sidan norr om Åland. Jussi H----- jag kikade lite på google maps och det ser ut att vara en bit från hamnen in till just Pori centrum så som du bekräftar. Bra att det finnns bussförbindelser. Undrar hur gästplatserna är tillgängliga under Jazzveckan? Vill ju inte bli utan plats om man kommer långväga, men dt ser ut som på bilden i länken att det är en hyggligt stor marina så krisar det kan man låna en ledig plats bara man är kvar i båten. Vanliga båtdokument, är det försäkringsbrevet, det är väl det enda som vi har i båten från år till år. Baltic jazz- det är just sådana här arrangemang vi söker, inte bara musik, men arrangemang som man kan åka till med båten, tack. även om vi kanske i första hand tänkt oss Åland och norr om den för att inte behöva skynda på under semestern. Datum för olika arrangemang emottages tacksamt, om det så är vikinga fejder eller ölfestivaler kvittar om vi bara passerar dem hyggligt i tid. venenetti och venesatama länkarna var ju också användbara. H.
  2. Ja, se där vad ett stavfel kan göra. Absolut skall vi till Öregrund. Faktum är att vi köpe Forgusen på Orust 2011 (eller2010) och då gick vi via Göteborg och kanalen upp, så västkusten har vi varit på, om än väldigt hastigt. vi hann bara reflektera efteråt vilken kanonsegling vi gjort och vad vackert det var där. På tal om att få se solen gå ner, så är det få förunnat här runt högakusten, iallafall runt midsommar. Den går liksom knappt ner förrän den studsar upp igen. Vi har ljust dygnet runt istället. hehe Jag känner igen fyren på bilden, vi hade en hård kryss för att runda den från Öregrund till Gävle på den resan hem 2011. Näragrundupplevelser som den får vi hoppas slippa uppleva. H.
  3. Jupp, nu är det i det närmaste bestämt! Styrfrun har godtagit idéen och vi siktar på Åland Vi åker söderut ner till öresund och grisslehamn och därinfrån till Åland, för att stanna i trakten en tid. Sedan åka vidare norrut via FIN mot Pori som delmål och jazza loss lite. Sedan tar vi öppet hav mot Svea när det känns passande och avslutar i hemmahamn Alnö. Eller så tar vi varvet åt andra hållet om det passar vinndarna. Tack för alla tips och länkar. H.
  4. toaen--- länken du bifogade funkar inte. H.
  5. Tack för inbjudan kaptenkrokus Det ser lockande ut när jag tittat hastigt på vad som finns hos er. SXKs bok ser verkligen ut att vara genomarbetad. och det verkar som det finns lite vägledning i den om man bara vet/bestämt sig för vart man ska. H.
  6. Eniros planeringsverktyg för sjökort täcker inte Åland och Finland, finns det liknande för dessa? H.
  7. Tack för tips Niklas, dem kan komma väl till pass längre framöver. Jag gick ner í källaren och kikade i bokhyllan där. Och gissa vad jag fann! SXKs hamn och farledsguide till ålands skärgård 2013. Den hade jag helt glömt bort och inte haft en tanke på det. Det blir kvällslektyr i helgen. H.
  8. Tack toaen Den turen via grisslehamn och åland ser ju fin och trevlig ut, så det är att beakta. Det finns säkert riktigt fina ställen på den turen, södra norrlandskusten ner och på Åland och däromkring. Nu är vi inte helt oerfarna med havssegling, vi har korsat över till Kristinestad tidigare år, och det är just det här med öppet hav och helt fri horisont som lockar igen. Smultronställen utefter resan mottages tacksamt. H.
  9. Har klurat lite på sommarens semester 2014. Och utan att veta hur våran egen semestern faller in så går iallafall Pori Jazzfestival 12-20 Juli och detta skulle vara ett kul mål för semestern. För vissa faller det kanske inte inom ramen för långsegling, men för oss är det långt. Pori (Björneborg) Ligger ju på Finlands västkust och cirka 130 sjömil från Alnö. Inte för att det finns ett uttalat intresse för jazz, men ett mål för resan bör man ju ha. Och ett litet hav kan vara en bra början inför de större. Vad jag funderar på är om det behövs något särskilt för att åka till just FIN med egen båt, intyg, tillstånd, bevis mm. Är det någon här som har erfarenhet av just Björneborg så är det välkommet med info. Vilka marinor finns där att tillgå och är det extra trångt just under festivalen? Vart får vi tag på info om kustremsan runtomkring? Vilka är smultronställena där? Vi (jag och frun) och minst ett barn på sex år och kanske ett till på 15, men inte så troligt- har en Forgus 31 som kommer att seglas under cirka fyra veckor, kanske inte hela tiden i FIN utan till viss del även på ostkusten söder om Alnö. H.
  10. Tack för alla svar och engagemang. Jag köpte hem biltemas LED lampa och den visade sig ha ett aldeles för dåligt ljus för att kunna ha till strålkastaren. Den var dessutom inte märkt med wattsyrka. Så jag beställde fr xenonhuset, och den var det lite bättre fart i. 7,5watt. http://www.xenonhuset.se/sv/artiklar/high-power-dimljuslampa-75w.ht Dock så visade det sig att strålkastarinsatsen inte är optimalt gjord för att belysa med en LED knopp, men för halogen lampa , dvs runtomlysande glödtråd ger den ett bra ljussken. LED lampan däremot har 5 olika riktningar i strålningen och är inte optimal till denna stålkastare. För att få ett bra ljussken ur sin decklights så är det en halogenknopp som gäller. men det kostar ström, 35watt mot 7,5. Det är tyvärr inte att rekommendera att byta lampan för att få likvärdigt ljus. Bättre att byta hela strålkastaren till en som är LED optimerad i reflektorn. Nu återstår påmastning och inväntan på höstmörkret då lampan kan testas i verkligheten. I den norrländska juni sommaren behövs inte decklights egentligen då vi har det så ljust dygnet runt. Men in höst skall den slås på så får vi se om det duger. H.
  11. Ja det är ju för att spara på strömförbrukningen som jag vill ha LED i masten, och så sitter dr en färdig OK strålkastare. Det enda som skulle behövts vore en hygglig lampa. 7,5 watt har jag hittat som LED, 6300K xenonvitt, inte så dyr heller 229kr för tvåpack. men hur ser det ut med ett xenon belyst däck på 6300 K? http://www.xenonhuset.se/sv/artiklar/high-power-dimljuslampa-75w.html H.
  12. Ja, den skulle kunna fungera om den är varmare i tonen som du säger. Saknar dock måtten på lampan då det finns en viss begränsning, och wattstyrkan skulle vara intressant att veta. Lite ovan att beställa saker via nätet och utanför Sverige bara, men måste man så.... H.
  13. Det var första jag sett som var lite mera vit, men auktionen var avslutad. Fanns det att köpa i butik? H.
  14. Jag vill konvertera mina två decklights från 2*35watt halogen till motsvarande i LED. Sockeln verkar heta H3, och själva strålkastaren är eller motsvarar denna http://www.hjertmans.se/webshop/artiklar/visabild.asp?nr=5411-2 som verkar ha utgått ur hjertmans sortiment, men det kvittar, jag behöver en ersättningslampa i LED till den. Söker jag bland bildetaljerna så kommer det upp vädigt myckett xenon ljus lampor. Men det är jag inte ute efter då dem ger för blått ljus (runt 6500Kelvin). En LED som ger varmvitt/kallvitt ljus och som motsvarar de 35 watt som halogenlampan ger. Berätta gärna om vilken lampa ni använt om ni konverterade decklightsen till LED. Om det blev bra eller vad som blev obra. H.
×
×
  • Skapa nytt...