Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Subevent

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Subevent

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej, Helt ny på det här forumet och tänkte se om jag kan få hjälp/input med en händelse på min Ryds 20 DC1 2010. Utan grundstötning eller liknande yttre påverkan har en spricka uppstått i "linern" (tror jag det kallas) som skarvar mot akterspegeln. (se foto) Är det någon som varit med om något liknande? Är det en vanlig skada? Sprickan verkar löpa från ena sidan till den andra - och jag upptäckte den när jag var nere i båten efter ett blås och regnoväder. Tacksam för input och feedback. MVH Patrik
  2. Ja...jo...men segla är inte min grej. Har seglat 2 optimistjollar och sänkte båda. (hmm...är inte de osänkbara?). Skämt åsido...en båt jag alltid gillat är just winga 78, men som sagt, känns illa onödigt att köpa motorseglare som aldrig kommer att seglas. ...jag gillar den hör fjord 26'an av nån outredd anledning, men man undrar ju som novis om det är nåt skumt när det finns så lite info. Är det någon som har erfarenhet av just den typen med likadan motor, hade det vart skönt att få lite input.
  3. Häri ligger lite av problematiken... Min vetskap om båtar o modeller är rätt liten så en besiktningsman är nog viktigt. Sen vill jag meka så lite det bara går, men inser givetvis att en gammal båt lär kräva omvårdnad. ...jag kan dock inte låta bli att snegla på vissa amerikanska alternativt där jag ju får en 10 år (om inte mer) nyare båt för samma peng. Problemet blir väl att driva motorn sedan då.
  4. Suveränt! Tack för länken...som jag får kika på i datorn å inte i ipaden tydligen eftersom det visst va flash-drivet. Jag funderar även på bränsleekonomin eftersom båten är rätt tung och motorn är rätt stor. (eh...jämfört givetvis med min 135 hk mercruiser jag har idag). Jag har liksom valt bort bensinarna när jag nu kikar på större båt, men det kanske är fel att tänka på det viset?
  5. ...Båten är en -80 med motor från -88. Tamd 41,,, Jag får ta med mig nån båtkunnig när jag klar på den iallafall. Menar du att man kan hyra in en besiktningsperson?
  6. Hej! Jag är flång ny på det här forumet och har en liten fundering. Står inför att byta till större båt och råkade hitta en Fjord 26 AC till salu som jag tyckte såg genomtrevlig ut! Kanske i största laget att gå från en liten DC till en sån, men ni vet väl hur det blir när man fastnar för nåt... Hursomhelst, nu till min fråga: är detta en ovanlig båt? Hittar oerhört lite info om just denna modell. Andra Fjord-modeller är inga problem men för just denna 26 AC som säljaren kallar den är nätet tomt. Sånt gör mig alltid lite nervös...
×
×
  • Skapa nytt...