Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

yamarin650

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    141
  • Gick med

  • Besökte senast

Forum Inlägg postade av yamarin650


  1. 8 timmar sedan skrev Alanningen:

    Tråkigt!! Yamarin 59HT är en fin båt. Jag hade precis tänkt klämma in att INTE satsa på en 4-bladig på en så pass lättdriven båt. EN vass, cuppad 3-bladig med bra noslyft ger grym gång på de lätta Yamarinerna.

    Jag kör på en 4 bladig på 650 bigcatch 115 hk f


  2. 2019-09-27 vid 18:42 skrev klusa:

    Ja. Praktiskt båtägande har nyttjat Lundins i en artikel, där just det poängterades i termer av ökat acc och snabbare planing samt några knops ökning av toppfarten. Ingen vetenskaplig artikel, men för mig trovärdig. Visst är garantin i fara, men boxen kan återställas till ursprungsvärden.

     

    uppskattar fortsatta ifrågasättanden/kommentarer kring detta!

     


  3. 12 minuter sedan skrev Mange249:

    Enligt Yamarins hemsida bör en 650 BC göra ca35 knop med 115hk. Om vi räknar på maxvarv 6000rpm, slip 9% och utväxling 2.154 så bör en 17p vara lämpligt.

     

    Nu är det den proppen du har och i så fall verkar greppet vara huvudproblemet. Testa med max intrimmad motor se om det blir bättre. Hur sitter motorn monterad (vilket hål?).

     

    Att byta till en 19p ger ingen förbättring av greppet (om det är samma modell), du behöver större diameter eller vassare geometri. En väl utvald stålpropp hade varit min väg framåt. Att sänka motorn är också ett sätt att öka greppet, men det ger sämre prestanda och är bökigt. Är det ingen extrem montering hade jag hellre jobbat med propellern.
     

     

    Tack för proffsiga svar!

    jag funderar på köpa en propulse 4 bladig propp  , hade liknande problem på min förra murkla 135 motor och den proppen var helt suverän ! Hoppade ur vattnet bra bränsle förbrukning och stabil och trevligt att testa olika vinklar


  4. 1 timme sedan skrev No_jah:

    Det låter  i mina öron lite med 13,25/17 på 115hk, det är vad som sitter som standard på min 50hk e-tec 

    Presis undrar vad k står för i serie numret?

    såhär står det i den gamla proppen Y85 13 x 17 


  5. Hej jag har en 115 Selva där det följde med en propp 13,1/4 -17-k

    båten en 650 bc 950kg

    känns som proppen slirar i vattnet 4200v 22 knop 

    vill få mer fäste och har en 13.1/4-19 -k

    på lut blir det mer fäste i vattnet eller slirar den mer bara?

     


  6. Jag hade fullt med vatten i min tank och min fråga är 

    hur rengör jag motorn ?

    för den har dragit in skitbensinen och går uruselt!!

    har kört med Ny soppa men misständer ändå

    Mercury optimax 135 di

    07FC8732-3744-4FA5-B950-310C3B2A7FB6.jpeg


  7. 2 timmar sedan skrev ChristerN:

    Nja, det är inte riktigt sant om jag förstått det hela rätt.

    Selva sätter ett ”eget” styrsystem på motorn och har en egen verkstads sida för service-protokollen.

    Visst, alla basala delar från en Yamma passar fint så den delen skulle man ju kunna tycka de kan göra men Selva är ett konkurrerande märke och Yamaha kan inte ge garantier på att styrsystemets ev felkoder hanteras rätt.

    Som jag har fattat det.

    Ok , fan sånt gillas inte , jag måste nog försöka göra service själv än om garantin inte gäller!

    har väldigt långt till meken


  8. Hej jag äger en ny Selva 115 och undrar varför yamaha vägrar service på Selva när det är exakt samma motor förutom kåpan?

    räcker det att jag åker in utan kåpa för att dom ska serva den?


  9. 2021-07-13 vid 08:20 skrev Niklas-L:

    Har en Optimax 135 från 2006. Hade trasslet att den inte startade. Då var det en "sak" som kände hur ventilerna stod, som var trasig, då vägrade den hoppa igång. Allt fungerade i övrig som det skulle. Billig var delen, men felundersökningen gick på en slant.

     

    Inte sagt att du har samma problem, men kanske kan vara en sak att se över :)

    Tackar bra info , jag gickigenom alla slangar och slangen som går från lågtrycks pumpen till högtryckspumpen hade fallerat invändigt så jag bytte den mot en ny och vips fungerar det😀skit slangar som är gamla!

    0B7618E9-2398-43F8-A846-EB11EB0B5E8D.jpeg

    • Gilla 1

  10. Kör en 90a Johnsson helt underbar , har en 2005 tohatsu som aldrig var servad och bara körd av en gammgubbe jo tjena en idiot från Stockholm så jag fick lägga sex lax på rep så kolla d du kan, 


  11. 2021-06-03 vid 09:35 skrev jan_af_lisoe:

    Men har inte TS flera problem, varför lossnar färgen på växelhuset ? Ser inga mekaniska skador, så troligen inte pga. bottekänningar. Ser ut som pga korrosion, så kanske bättre anoder krävs ? Eller är det jordströmmar som ställer till det ?

     

    En annan fråga: Hur långt ut trimmar du riggen ? Ju längre ut man trimmar desto närmare ytan kommer propeller.

    Trimmar ut tills motorn inte drar åt nåt håll


  12. 2021-05-28 vid 08:11 skrev Alanningen:

    Tutte här rätt, du mäter vid fel ställe. Motorn sitter inte för högt om du ger den rätt förutsättningar. Jag kan se på bilderna att både bottenytan och området runt växelhuset är i dåligt skick. Det gör att du får "orent" vatten till propellern och den får ingen riktig chans att ge ett bra grepp. Du behöver gå på med slipen och sen måla så att det blir slätt. Annars får du turbulent vatten till propellern. Sen finns det rätt förutsättningar. Vad är det för stålpropeller du testat? Jag har min motor betydligt högre monterad på min Buster XL och det funkar inte med alla proppar. Jag testade 4 proppar innan jag hittade rätt för minn båt. Satsa på en med stora svepande bland, typ Mercury Enertia. Den kanske inte passar på din motor, men sök en propeller av den typen. Ballistic och liknande med klippta blad kan du helt glömma. Det behöver sen inte vara den med störst diameter som är bäst. Av alla jag testade så var det den med minst diameter som gav bäst grepp trots mycket hög montering.

    Ok tack för ideer, man skulle haft Nån snubbe med en väska med 10 proppar åsså testa dom på plats , skulle betala bra för d!

×
×
  • Skapa nytt...