Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

katoRS

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    49
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om katoRS

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej . jag har en Garmin utvändig givare som har fått havstulpaner. Min fråga, vågar man slipa den.
  2. Hur mycket använder ni dessa. Eller blir det traditionellt ekolod? Jag har en Garmin 72 SV som ju har down och side vu men har svårt att se fisk, men det är ju en förutsättning att det finns fisk förstås. Fiskar i Öresund . Tycker inte att det är så många inställningar att göra.Vill gärna veta om ni har mycket användning av det. Kom gärna med tips hur man använder det.Har ju kommit till åren (81), men man vill ju "hänga med".
  3. Tack för allt intresse. Har testat termostaten, som börjar att öppna vid 50 grader. Det verkar ju riktigt . Beträffande hur tätt den sluter så är den som ny. Inga avlagringar, och sluter tätt.
  4. Tack för svaret. Jag kör endast i saltvatten (Öresund).Men tycker att den "drar" mycket bensin. Skulle det bero på att tehrmostatet öppnar så tidigt? Det är inbyggt i ett hårdplasthölje (kostar "skjortan") 1350 kr. Motorn är köpt ny 2007 så den har ett antal år på nacken. För övrigt så bytar jag växel och motorolja varje år,(kanske överkurs när det gäller växellådsoljan). När jag demonterade höljet med tehrmostatet I så såg det ut som nytt ingen tillstymmelse till kalk eller andra avlagringar även där det suttit fanns mycket lite avlagringar. Kanske borde jag byta tändstift, bytade för fem år sedan.
  5. katoRS

    Termostat.

    Hej. Jag har en Mercury 4 takt EFI 2007 års som jag vill kolla termostaten. På termostaten finns i gaveln följande stämplat Ao6 120 . Vad jag kan förstå så menas 120 lika med Fahrenheit, och i så fall skulle det motsvara 49 gr Celsius . Någon som vet.
  6. Har varit i kontakt med propellertrim och de ansåg att en propeller typ 15 skulle vara bättre . Tack till alla som har engagerat sig i mitt problem.
  7. Hej . Då den endast "gör" 24 knop på 5500 varv misstänker jag att det ej är rätt propeller. Jag skrev för länge sedan upp några siffror som var svåra att se :13 25/17 grader.
  8. Har en Mercury 100hk EFI 4 takts . Tycker att den börjar dricka mycket bensin, bytade tändstift för 2 år sedan , men har aldrig bytat termostat på 11år. kan det påverka bensinförbrukningen
  9. Hej. Jag har en Örnvik 630 med pilothouse som väger utan motor 950 kg . Motorn, Mercury efi 100 hk fyrtakts väger 180kg . Finns det någon som vet vilken propeller som är lämplig.
  10. Hej. Jag bor i Malmö ,och har problem med att få bort resterna av snäckskalen, nästan omöjliga att få bort. Och då jag har en helt ny givare skulle jag kunna måla med bottenfärg men vet ej hur givaren klarar det.
  11. katoRS

    örnvik 63

    Hej Har nyligen satt en ny ekolodsgivare på aktern. Fråga. Vad för färg kan man måla den med.
  12. katoRS

    katoRS

    Hej. Har köpt ett Garmin 72sv chirp med down o side vu. Min fråga , var på aktern är lämpligt att placera det. Har en Örnvik 630 med hytt. Den har en platt yta på 350 m/m i mitten , sedan en ganska skarp vinkel uppåt. Om jag sätter den på vinkeln så hamnar ju en ganska stor del av givaren under botten med risk att det blir vattenflöde kring den. Skulle helst vilja ha den på den platta delen, men då hamnar den nära motorn. Har sett på you tube någon som satt den där men är tveksam. det hade ju varit perfekt med tanke på att då hade ju bara en minimal yta varit under bottenlinjen . Tacksam för tips.
×
×
  • Skapa nytt...