Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Kattstruparn

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    41
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Kattstruparn

  1. Men vadå? Ingen som har åsikt om RF-bult i Gjutjärn?
  2. Tar upp en gammal tråd. Sitter här och letar info om anoder. Jag håller på att rensa min MB10 från inv rost och naturligtvis drog jag av avtappningspluggen. Tänker borra upp hålet och dra i en M12. Tänker jag fel om jag tar en RF-bult?
  3. Nu har jag testat RAL 1007 på flera ställen. Sprejar man utan en tydlig maskning, alltså genom ett hål på en skiva som man rör på, så är RAL 1007 en mycket bra kulör för bättring på min "Lilla Gula"
  4. Just idag har jag försökt ta reda på det! Tog med mig "den gula" och åkte till en färgfirma där dom tog med sig sin "färgtolkare" och mätte en yta som inte är spec påverkad av sol, vind och vatten. Resultatet blev RAL 1007. Fick med mig en burk sprejfärg med just den blandningen men har inte hunnit testa resultatet än.
  5. Jag gillar verkligen Marinmagasinets produktpresentation: Havsvattnet resistenta axelhylsor av Craftsman marin är tillverkade av de bästa mässing. Med hjälp av flänsarna, vilket är standard utbudet med inre lager, är installationen av aktern röret en "barnlek". Gummit huggare lagret har en trevlig och tight passform inuti röret, men den kan ersättas med lätthet, om så behövs, med hjälp av fördjupningarna inuti röret. Lagret är säkrad med hjälp av en M6 bult, placerad på flänsen. Alla komponenter i ett CM aktern tub är säkert och snyggt befrias från grader, så att eventuella skador på dessa delar i stort sett undviks. :wacko: Den visar ju verklig omsorg om kunden! Hepp! Tror inte jag köper ngn tätning där.
  6. Saga 142 !!! Ofta är det kul med fantasi, men inte alltid. http://www.blocket.se/jamtland/Snipa_Saga_Tor_46868229.htm?ca=3&w=3
  7. Jag gillar den här tråden! Alla "Får man inte". Alla "Kan man inte"! Faktiskt så frågade Trådstartaren om vad som går. Det framstod att han ämnade dra sitt släp en kort bit! Naturligtvis försvinner då argumenten om vad man får. Tycker också det är intressant när ngn skriver att man ALDRIG får ha mer än si och så på kulan. Efter ca 40 år med husvagnar av olika storlek så påstår jag att jag vet vad jag talar om. Faktiskt så kan 80kg på kulan i MÅNGA fall vara alldeles för lite. Iof är inte det aktuellt just i den här tråden eftersom frågaren defeinitivt inte kommer upp i ngn högre hastighet. Faktiskt så är det så att man kan dra välldigt mycket efter en PB, bara man tänker sig för. Kultrycket ska vara lågt, för en framhjulsdriven bil, för att få kraft. Ska man åka fort, krävs ett högt kultryck för att motverka lyftkraften som beror på luftmotståndet, vilket ofta påverkar högre än kulan.
  8. Vikten på båt+släp är en sak. En par ton är inga problem. Kultrycket är det viktigaste! Lägger man 150 kg på kulan så finns det nog ingen framhjulsdriven bil som klarar så mycket. Alltså. Den första biten upp från rampen, ska man hålla ett lågt kultryck, som sedan kan ökas när man ger sig ut på vägen. Jag brukar trivas bäst med 80-100kg på kulan med min SAAB 9-5. Med det kultrycket är inte 4 ton några problem så länge man tänker på vad man gör.
  9. Jo, dom har jag också hittat och det var då jag upptäckte de olika dimensionerna på hylsan (marinmagasinets 44 mm) och därmed också olika fabrikat. I min vanliga enfald, trodde jag tidigare att Black Jack var en "specifik" produkt.
  10. Kort fråga till Expertisen. Är det någon kvalitetsskilnad på de olika fabrikaten av Black Jack?
  11. Jag har testat både Buffer 2000 och Smartabs nya, Raptor. Raptor är iof inte billig, men jag kommer att använda den fr o m nu. Lättjobbad med min ocilerande och mycket dryg.
  12. Jämtland Båten hittills lika mycket i Storsjön som Sthlm Norra, Gräddö.
  13. Ett Stort Tack från mig också! Så härligt att få läsa berättelser om hur Livet varit. Själv går jag ibland in och söker AIS-signalen från min, nu gamla MT Berglill, som jag var Motorelev på när hon var alldeles ny. Det var också en härlig tid.
  14. Lite Off Topic. Intressant läsning om båtmotor! http://www.wartsila.com/sv/engines/generation-X-low-speed-merchant-marine-2-stroke/W-X72#_0_Wrtsil8X72__undefined Helt ofattbar specning. Jag som tyckte att den B&W jag jobbade med en gång i tiden hade lågt varv. 318 RPM
  15. Kul! Vill gärna få fler tips ang Höga Kusten eftersom jag planerar att traila dit ngn gång i Juni. Har bara lite svårt att hitta hamnar med ramper.. Wiki har ju inte så mycket att ge just där.
  16. Tackar för alla kloka ord och tänker glömma problemet tills vi är i sjön igen. Ska förbereda mig med lite olika brickor till de främre motorfästena.
  17. Pentax Menar du 0,1 mm diff mellan max och min? Låter lite för att vara så gamla grejer. Gjutningen av flänsarna håller väl knappast den noggranheten?
  18. Kan ngn säga mig hur stort vinkelfel man kan acceptera från en MB10 till axeln.Nu när min snipa ligger i förråd för vintern, upptäcker jag att skruvarna i förbindningen mellan backslaget och axeln är lösa! Ser då också att det diffar lite i avståndet mellan flänsarna, ca 0,5 mm, mellan största och minsta avstånd. Gör det ngt, eller måste jag göra ngt åt motorkuddarna för att få noll mm? Hur stor tollerans är det? Tacksam för åsikter.
  19. Generellt är Mazdamotorer från den tidsperioden mycket bra och slitstarka maskiner, som sällan behöver större reparationer. Se'n är det ju förståss ett frågetecken när det gäller marinkonverteringen. Är den gjord av Glad Amatör eller finns det marina kunskaper? Alltså. Ta reda på vem som gjort konverteringen och, om möjligt ta kontakt med den personen. Själa motorn är High Quality
  20. Har kollat ev kylvattenorsak och allt är OK. Var ute fyra timmar idag, i lugnt väder, utan att det kom in ngt. Tycker på ngt sätt att det stärker min tes ang propelleraxeln, som igår, i blåsten, blev ryckt fram och tillbaka. Den Lilla Gula gör ju bara fem knop, så sjön kan nog påverka propellern. Eller.......???
  21. Hej där! Igår var jag ute i lite hårt väder, Hon fick stampa i motvind och surfa i medvind. När jag kom iland upptäckte jag att hon tagit in ganska mycket vatten, betydligt mer än vad som stänkte in, faktiskt badade MB10'an i vatten ända upp på bränslepumpen. Eftersom det inte hänt förut frågar jag nu den samlade expertisen om ni tror att det kan vara axeltätningen eller hjärtstocken, som vid stora påfrestningar släpper in vattnet. Övriga genomföringar är täta. Om nu någon är övertygad om att det är axeltätningen kanske också ngn vet vilken typ/sort jag har. ADEC 530 m original MB10A.
  22. Har snurrat runt på nätet för att hitta just ett bra rampregister. Hoppas det här kan bli bra.Har lagt till Gräddö
  23. Finns det någaon av er med alla idéer, som har en lösning på hur man tillverkar en lamphållare till en gammal armatur?Jag vill gärna behålla armaturen ni ser på bilden och Plexirör i rätt dimension har jag hittat på nätet, men hur gör jag en lämplig sockel till en 10 W spollampa?
  24. Kära Vänner Just därför vårt Internet är så bra! De slantar jag lägger ut för att vara ansluten, tjänar jag igen varje månad på lägre kostnader för inköp av olika saker.
  25. Men 700 timmar med riktig servis! Det ska absolut inte vara ngt problem! Men ta gärna reda på, och prata med, den som gjort servisen. Edit: Alternativet, om du känner dig osäker, är att låta ngn kunnig märkesoberoende göra en bedömning. Några hundringar där för att få dig att känna dig säker är naturligtvis väl värda pengar. Fundera över hur många kronor din säkerhetskänsla är värd.
×
×
  • Skapa nytt...