Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

76DC13

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om 76DC13

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Överfyllning ska inte ge någon bensin inne i båten. Även jag har överfyllt när bensinpumpen (den på sjömacken alltså) fyller på tills nivån kommer upp i påfyllningsslangen och pumpen automatstoppar. Det som hänt då är att det kommit ut bensin ur avluftningshålet på sidan av skrovet. Allt som har med bränsle inne i båten ska var helt tätt, läcker det ut bensin i flytande form när du överfyller kan du vara säker på att det kommer ut bensinångor när nivån är lägre. Och det är just ångorna som är farliga, det är inte bensin i flytande form som brinner eller exploderar, det är ångorna.
  2. Bensinlukt, inte bra! Har du kollat slangar, anslutningar på bensintank och filter? Flänsen för tankmätaren? Borde gå att lokalisera ett läckage genom att känna/fingra på anslutningar & slangar om de är fuktiga och lukta på fingrarna. Kan ju tänkas att ett ev läckage är beroende på hur mycket bensin du har i tanken. Läcker det ut bensin borde den hamna längst akterut där länspumpen sitter. Kan kanske bli onödigt spännande om den slår till.
  3. Ingen som har lust att berätta vilken propeller hen kör med? Yamarin och Yamaha har olika rekommendation, Yamarin rekommenderar Saltwater II SDS 15 1/4 x 19" och Yamaha rekommenderar 15 x 21". Jag har en 21" men funderar att prova en 19" alternativt 20" då jag fått för mig att det är bättre att få upp maxvarvet lite över de ca 5500 jag nu har. Vore dock trevligt att kunna ta del av andras erfarenheter innan jag lägger ner arbete och pengar på att testa..
  4. Propeller? Ni som har 76DC med Yamaha F300BETX, vilken propeller har ni?
  5. Tack, under devisen det är bättre att ha än att önska sig valde jag 300:an. Om det finns möjlighet att få in en inombordsgivare ser jag det som en fördel att slippa göra en genomföring för sladden och skruva i akterspegeln. Ingen stor sak men finns möjligheten så... Om jag förstår rätt har du monterat in extra förbrukningsbatterier? Hur länge brukar du klara dig i naturhamn med laddning från solpanelen? Såg också att du har en Webasto dieselvärmare. Vad är anledningen till att du valde den istället för Wallas 1800?
  6. Hej, Har i veckan beställt en 76 DC med leverans till våren. Har några funderingar om utrustning. Första är om någon har erfarenhet av att montera en inombordsgivare till ekolodet i en 76:a? Jag vill helst inte ha en givare på akterspegeln. Andra frågan handlar om solpanel för laddning av batterier. Någon som har någon ide på konstruktion med solpanel som går enkelt att sätta upp och ta bort samtidigt som den är lätt att stuva undan när den inte behövs?
×
×
  • Skapa nytt...