Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Vanercruiser

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    90
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Vanercruiser

  1. Om den riktas mot eventuella kavitetsströmmar från proppen så år svaret ja.
  2. Har du kollat så att inte givaren står snett?
  3. Jag var ungefär i samma läge som du, visste nte riktigt vad jag ville ha för båt. En liten styrpulpet är ingen höjdare i vänern dock på sikt, inte speciellt kul om man bara kan gå ut om det är under 4 sekundmeter. jag hade en liten styrpulpet med en 30hästare från början men bytte efter en månad till en gammal 5,5 meters HT båt med en 70hästare. Köper du en någorlunda välvårdad äldre HTbåt för 30-40 tusen så får du ofta igen pengarna om du vill byta båttyp. För barnen så är det praktiskt att dom har ett utrymme dom kan komma undan i
  4. Vart hittar du en regulator till en solpanel för under ett par hundra? Förvisso inte optimalt att köra utan men med tanke på att det bara är en 40w panel så är det inte direkt något somavsevärt kommer att påverka livslängden på batteribanken.
  5. kan inte se några som helst problem med att köra en sån liten panel mot batteriet utan att använda regulator, känns faktiskt overkill att använda en i detta fallet tycker jag.
  6. Du tror inte att vattnet förångsas i värmen som blir vid förbrännngen?
  7. Är det båda delarna som pajat? Det är ju två plastdelar med kulan i mitten och jag kan ha kvar material för att göra en av dem.
  8. Besök din lokala verkstad så kan de säkert hjälpa dig, bör inte kosta mer än bara 7-800 kr att reproducera.
  9. Du har ingenting för att du anmäler till polisen, förtal faller inte under allmänt åtal. Däremot så kan du säkert driva detta civilrättsligt men jag ger dig inte så stor chans att komma fram till något i just detta fall. Hade det varit grovt förtal så hade det varit annorlunda.
  10. Största skillnaden mellan gratisappen och t ex Seapilot är att du kan se sjökortet på Seapilot även om du inte har mottagning till telenätet, sen så kan du göra rutter och annat med Seapilot så skillnaden är STOR. Eniro appen funkar dock ganska OK om man nu inte har stora krav på navigeringen, men ett sjökort rekommenderas som back up.
  11. Betalar 1500 för en 550 CM motorbåt under tak, känns rimligt. Bor vid vänerns sydspets.
  12. Kikade lite på nätet och det verkar ju som om priset för en likvärdig båt med få timmar ligger på 300-350 000 så det kanske får ses som en indikation iaf? http://kolmodinsmarina.se/tollare-one-off-till-salu exempelvis
  13. Du behöver inte vara orolig att nåt fryser sönder på en utombordare om den inte ligger i vatten, det är ju fritt flöde genom kylsystemet. MEN om inte skvallerstrålen syns så stannar man.
  14. Har svårt att tro att det skulle finnas en termostat på en utombordare, min gissning är att du hade en ispropp. Jag skulle då inte ha vågat ha igång motorn 5 minuter utan skvallerstråle....
  15. Man har absolut rätt att ingripa för att avstyra brott, det kallas envarsgripande. I samband med stölder så är den applicerbar, däremot så får man ju inte bruka överdrivet våld för att kvarhålla personen.
  16. det är inget fel, det är du som inte fattar att du skall trycka på citera ovanför inägget, logiskt? not so much
  17. Smörjningen funkar ypperligt om man blandar i oljan i tanken, samma sak gäller faktiskt alla märken även om just VRO är ett sorgebarn. Jag har en Evinrudet 70 HP från 1979 som funkar helt ok fortfarande.
  18. Ptja, det är väl det en massa olika djursiluetter och drakar och lite olik figurer Dom är dock i GEO format så risken är att du inte kan konvertera dom?
  19. Vad är det för maskin du jobbar i? Jag jobbar i en Trumpf 2D Laser på typ 5KW, har en del GEO-filer men vet inte riktigt vad du vill ha?
  20. Tar du bort kapellet under vinterförvaring (om du nu inte har en uppvärmd lokal)? Skulle tro att det är just vinterförvaringen som ger mest mögeltilläxt om det sitter kvar på båten, även hösten kan vara duktig på det jobbet.
  21. Fast det finns sätt att göra sin Ipad lika sköljtät som en vanlig båt-GPS och det finns även fullgoda monteringsanordningar som med lätthet klarar vad din båt gör innan den är på botten, men skall du ha dom lösningarna så kostar det ju ytterligare någon tusing. Är dock fortfarande billigare än en reguljär GPS. Sen så har du en poäng i att det kan vara svårare att se skärmen i direkt soljus utan skärmskydd, men man kan köpa dess också Sen att man har en väldigt stor skärm på Ipad som är ljusår före dom maritima GPS:erna i upplösning får man se som en bonus. Fast om man är beroende att konstant kika på skärmen så kan ju den något sämre solljuskänsligheten på Ipad vara skillnad mellan liv och död kanske?
  22. Menar du trimplan? Dessa används för att båten skall gå rakt i sida, vanlig eltilt används för att justera båtens planing.
  23. Jag använder en Ipad med Seapilot HD som sjökort, funkar kalas och priset inkl läsplatta och Seapilot låg på ca 5900:- (jag har en Ipad 3 med 3G). Tillkommer gör dock ett fäste för plattan, det kostar ca 500:-
  24. Du är ju riktigt slut i skallen uppenbarligen, min poäng var givetvis att man skulle likställa kraven på nykterhet mellan sjö och land. Var det inte det som hela lagstiftningen handlade om? Uppebarligen så lider du av någon allvarlig hjärnskada så jag skall inte elda upp dig mera nu, risken är ju att du tar en överdos eller nåt Senast ändrad av Vanercruiser | 19 augusti 2012 | 00:07
×
×
  • Skapa nytt...