Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

rocken

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    27
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om rocken

  • Placering
    Fänrik
  1. Tack samtliga för alla svar. Jag är fortsatt lite kluven, men litar självfallet på den eniga massan.
  2. Det svar jag fick är att den skall vila på kölen, men då den är fenkölad så ska den även ha en ordentlig stötta under aktern. Om den står med lika mycket vikt i aktern som under kölen så är det optimalt. Det säger sig själv om man tänker efter. Inte vill jag springa runt i båten om den bara står på kölen? Det blir ordentlig påfrestning på all plast runt kölen. Jag har nu fått se lite exempel på foton på fenkölade båtar som står med hela vikten på fenkölen. Dock är det som någon annan skrev helt beroende på vilken båt det handlar om. Vissa fenkölade båtar är ju som sagt kraftigare än andra.
  3. Nja, jag tror inte att det stämmer till 100%. Självfallet skall den vila på kölen, men efter samtal med expertis så skall en fenkölad båt inte enbart vila på den.
  4. Ok, tack så mycket för informationen och mycket givande svaren. Jag ska åka och analysera lite.
  5. Jag ska fotografera imorgon, men den står på en tjock regel på kölen, med stöttor i sidled ovan vattenlinjen. Den vilar till 100% på kölen, utan mer än balanshjälp från sidostöttor.
  6. rocken

    Risker?

    Hej Båtvänner! Vilka är de största riskerna och vad ska man titta efter när man tittar på en fenkölad segelbåt som stått uppallad med kölen som enda stöd. Den har alltså inte haft några stöttor under aktern på flera år. Jag tycker mig inte se några sprickor runt plasten vid kölen, men lite sprickbildning finns det. Dock är det väl så med de flesta gamla båtar. Vissa säger dock att det inte är någon som helst fara att den står så, men vissa hävdar motsatsen. Det är en Rock 20. Vad säger ni?
  7. Tack för bilderna. Detta kommer jag att satsa på. Ser ut som en bra lösning. Det blev en Eberspächer istället, men det lär ju fungera lika bra i det utrymmet.
  8. Vi har myrat med spån ca 4ggr under veckan, men det sluter tyvärr inte tätt ännu.
  9. Jag kan inte riktigt instämma i det föregående talare skriver. Visst är Landoras billigaste/enklaste väggfärg skit (dvs Tak & Väggfärg 02), liksom alla andra lågprisalternativ. Dock är Landora Båtlack bra. Jag har fernissat och lackat med enormt många fabrikat. Oftast med Alcros fernissa, men faktum är att Landora Båtlack är riktigt bra för sitt låga pris. Det viktiga är bara att förtunna den med Lacknafta första lagret och att använda pensel av bättre kvalitet. Gör ett test med lacken, jag tror du blir nöjd. Jag gjorde i ordning ett bord till sittbrunn och lackade 6 lager med denna lack med slipning mellan varje lager. Alla som sett bordet har blivit imponerade. Dock kan man ej jämföra en burk på 0,75 liter för 129kr med en proffsburk på 0,75 liter för 379kr. Senast ändrad av rocken | 29 juni 2012 | 22:58
  10. Det vore jättekul att se bilder på detta, samt lite inredning i din båt. Jag hoppas på lite bilder.
  11. Seapilot för iPad är riktigt bra. Finns på AppStore tillsammans med kartor för flera länder.
  12. rocken

    Läckage i kölen

    Hej Båtvänner, Jag hjälper far min med träbåten. Nu har den legat i och svällt sedan i torsdags innan midsommar, men det är ett ställe som inte blir tätt i fören. Det är i kölen under vikterna någonstans. Jag hade funderingar på Sikaflex, som kan härda under vatten. Funkar det? Nu är frågan vad man kan göra för att täta hålet/sprickan när nu möjlighet till lyft inte längre är aktuell. Hon tar in ca 150-200 liter per timme nu. I måndags låg hon på botten, men flyter nu igen av egen kraft med hjälp av dränkbar pump. Båten är ca 8x2,5 meter.
  13. Jag har nu testat att göra en tabell enligt Er modell, och fick fram ca 44Ah. Jag tackar så mycket för hjälpen och hoppas att mitt beslut blir rätt. Det blir ju mycket pengar på en gammal 24 fotare.
  14. Jag fick igår tag i en Wallas 1400 och ska ge besked innan lördagens slut. Är dessa säkra? Vart placerar man den bäst i en Rock 20? Kanske korkade frågor, men är man korkad så är man. Det bästa är att kork flyter.
×
×
  • Skapa nytt...