Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

SaraStoffe

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    40
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om SaraStoffe

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för svaret. Jag hade en lösning på att ta allt via tanken. Men finns det inte en finess att kunna spola ut det rakt ut från toan direkt. Som jag förstår det så är det oftast i tanken som det strular. Men du menar att det kanske är bättre att låta allt gå upp i tanken för att sedan gå rakt ut via självfallet medans man pumpar. Det kanske inte är en sådan dum idé.... Men andra ord kan man ha bottenventilen öppen hela tiden och endast stänga den om man nu ska suga från däck. Men i så fall får det bli en Y-ventil efter utloppet så jag kan välja att suga från däck eller länsa ut via bottenventilen. Blir det vrkligen så mycket strul med backventiler? Det känns mer som en säkerhet men det kanske är dumt då?
  2. Det jag menade var om det är skillnad på slang och slang. Och i så fall hur vet jag om det är bra kvalite?
  3. Jag tackar och bugar för alla tips. Som det ser ut nu så är det följande som gäller. Det som jag grubblar lite på är vilken typ av ventiler man ska ha. Är det RF som gäller eller är det "mässing" avzinkat? Tanken är av syrefast rostfritt material. Och är det skillnad på avsloppslang och avloppsslang? Biltema eller dyrare från SeaSea eller Hjertmans? Avståndet mellan tank och bottenventil kommer bli cirka 3-4m och fallet blir väl cirka 1-1,5m med kanske 30graders lutning. Tanken kommer att sitta under britsen i sittbrunnen.
  4. Tycker ni att det är att föredra att köra med frigolit runt denna kulbox också? Jag har frigolit i olika tjocklekar som jag tänkte klä den med. Bilden visar ena hälften av kylboxen som är under britsen i sittbrunnen. Funderar även att montera mitt Isoterm kylaggregat där. Kanske blir för varmt? Tacksam för era synpunkter.
  5. ren bild för att eventuellt kunna skissa och förklara för mig.
  6. Hur jag tänkt att ha det i toalettutrymmet. Tanken är till höger om toan.
  7. Kära maringuiden medlemmar. Jag har frågat er innan men nu har jag kommit lite längre i processen där jag verkligen behöver era tips och tankar. Bakgrund: Vi skall installera en septiktank inne i båten under SB soffa i mässen. Tanken är specialbyggd och är i syrafast rostfritt. Problem: Jag vill kunna tömma tanken från en asnlutning på däck. Jag vill även kunna tömma ut i havet. Skrovventilerna enligt bilden sitter där de sitter, dock skall/kan de tas bort för att vinklas åt et annat håll. Med andra ord, hur skall jag koppla? Jag äger en avfallspump, en backventil och ett odörfilter till avluftningen. Jag och min far är inte riktigt överens. Han vill att jag skall dra bak tanken till under sittbrunnen då för att få en självlänsande tank ut i havet. Han vill även att jag sätter avluftningen vid sittbrunnen (i min värd så kommer det lukta skit i sittbrunnen när man t.ex. äter). Vi har inte riktigt landat i frågan än så jag undrar vad hade ni gjort? Ni får hemskt gärna ta den rena bilden jag befigor och rita på den och savara här eller via min mail, christofer.enarsson@gmail.com. Lösning 1: I min värd så skulle jag vilja ha en backventil från toan till tanken, efter backventilen så skulle jag vilja ha en T-ventil där jag kan välja mellan att skicka ut det i havet eller att låta avfallet gå till tanken. Från tanken sedan skulle jag vilja ha min avfallspunp för att kunna länsa ut i havet eller upp till däck. Men det är där jag inte vet hur jag skall koppla. Jag hoppas jag varit tydlig nog. Om inte så skall jag förklara igen.
  8. Vi kommer tyvärr inte kunna delta då båten inte blev klar men vi kommer sitta på en brygga i Kyrkesund och kolla på er från ön Härön. Så välj insidan
  9. Jag tackar alla för era svar. Nu har jag lämnat en mall till en kille som kan svetsa rostfritt. Inte mer än 3000kr skulle det kosta. Men, nu ställde han en massa frågor gällande diameter på anslutningarna. Jag sa att jag ville ha ett 38mm för inloppen till toaletten, ett 38mm för utsläppet och tror det blev 16mm för luftavloppet. Kanske var lite väl litet.. vad ska man ha till luftavloppet för att tanken inte ska bli russin när man tömmer från landstation?
  10. Hej! Vill bara säga att jag sökt svaret bland alla forum men inte hittat något svar. Okey, frågan är: Vi skall installera en septiktank i båten. Båten är liten (29fot) och det finns inte mycket utrymme att sätta tanken på. Alternativ 1: Sätta en tank upp mot skottet inne på toan, detta medför att dragning av slangar blir minimal, ca 1,5 meter till utloppsventilen. Nackdelen är att man utrymmet blir minimalt inne på toan. Sedan kan jag inte hitta någon bra septiktank i syrefaststål heller så det blir att specialtillverka en och det är dyrt kan jag tänka mig. Alternativ 2: Sätta en tank under sitsen i mässen, detta medför att slangdragningen blir ca 1 meter från toan till tank och sedan till utloppsventilen. Även här måste det specialbeställas en tank för utrymmet tillåter inte att köpa en som finns i handeln, främst för att anslutningar på tanken sitter på långsidan och inte kortsidan. Alternativ 3: Placera en tank under sitsen i sitbrunnen. Dvs nästan längst akteröver i båten, här får jag dra slang ca 4-5 meter till tanken och sen kommer en slang för tömning lika lång väg tillbaka. Även avluftningen måste placeras någonstans. Alternativ 3 förespråkas av min far, men jag är skeptisk. Har någon erfaranehet av detta? Tips & tricks. Vi sitter fast i vår totalrenovering nu pga av detta. Vi har ingen lust att lägga ner 10.000kr på en installation av allt utan vi har fått tag i en toalett för 1000k. Men som sagt, vi behöver lite stöttning och tips från er erfarna. Tack på förhand!!
  11. Okey. Köper att man kan isolera i garderoben. I förpiken så kommer det att isoleras och sättas skrovbeklädnad med 5 mm skumm som plus. På toan däremot blir det nog gelcoat på durken och kanske skrovbeklädnad mot skrovet. Ska uppdatera vår blogg om ni vill läsa om renoveringen. Kommer mer text snart. Tack igen för era tips.
  12. Tack för ert svar. Vi ska isolera och ha skrovbeklädnad i ruff och mäss. Detta utrymme jag talar om är en garderob som sitter mellan skottet mot ruffen och skottet i mässen. Tanken var att skippa skrovbeklädnad i garderob och toa för att få ett mer hygieniskt syfte. Enklare med en yta som man kan spola av i värsta fall.
  13. Vi har rivit ut all gammal skrovbeklädnad ur en garderob ombord på vårt renoeringsobjekt. Underlaget är nu riktigt ojämt och det är helt enkelt plast och glasfiberväv. Vi vill ha det slätt och lätt att torka av. Vilket spakel ska man ha? Ytan är ungefär 1,5 m2. Min idé är att bredspackla, måla med gelcoat. Bra idé?
  14. Hur gick det där? Har nämnligen en likadan.
  15. Hahahaha! så sant. Inga fönster är ju bra fönster
×
×
  • Skapa nytt...