Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024
siteadmin
siteadmin

Volvo Penta testar eldrift med Fountaine-Pajot

  • Volvo Penta har inlett ett samarbete om eldrift av fritidsbåtar med katamaranföretaget Fountaine-Pajot. Båda företagen säger att det är början på en process där båda ska lära sig mer om tekniken med eldrift.

Avsikten är att skapa en lugnare miljö ombord och en mer naturlig seglingsupplevelse. Därför inleder Fountaine-Pajot, ett av världens ledande katamaranföretag, arbetet med att installera, utvärdera och demonstrera Volvo Pentas teknologi för eldrift i båtar, som fortfarande är på prototypstadiet.

 

Det här initiativet är en del av Volvo Pentas åtagande för att erbjuda elektriska drivlinor för sina marina och industriella tillämpningar. Drivkraften bakom uppges vara Volvo Pentas behov av miljövänliga tekniker och även efterfrågan från kunder samtidigt som eldrift blir en allt tydligare möjlighet.

 

– Det här samarbetet med Fountaine-Pajot är ett starkt erkännande av marknadens tilltro till den här typen av teknologi och vår möjlighet att leverera en sådan lösning, säger Johan Inden, President för Region Europe vid Volvo Penta.

 

– Fountaine-Pajots djupa kunskap och närhet till sina kunder och data om hur båtägarna använder sina båtar är en ovärderlig hjälp för oss att kunna leverera ett koncept i världsklass och att leverera en elektrisk lösning som är till stor nytta för kunderna. Vi ska lära hur vi kan maximera fördelarna med den här nya teknologin tillsammans under verkliga förhållanden.

 

Läs mer på båtliv.se

Läs mer på volvopenta.com

 

Finns även en video på YouTube från bolagen

 

 

Redigerad av stavhammar


Foto: Volvo Penta


Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...