Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024
suzz
suzz

Vem vinner 2015 års upplaga av kappseglingen Tjörn Runt by COWI?

  • På startlinjen i år återfinns flera av förra årets vinnare. Bland andra totalvinnaren på Lilla banan Carl-Axel Hellman, MASS, och startgruppsvinnarna Erik Krister, SFS, Magnus Lundberg, StSS, Johan Davidsson, LDSS, Anders Hellekant, SKASS, Lennart Cedenkvist, SSSÖ samt Carl Stark, StSS.

     

    - Prognosen pekar på vackert sommarväder med sol och värme. Vindarna, som är det viktigaste för seglarna, verkar bli runt 4 m/s i början på dagen men ökar förhoppningsvis. Det ser ut att bli en fantastisk dag för alla åskådare på klipporna runt Tjörn och i Getskär, säger tävlingsledare Anders Torén.

Medurs runt Tjörn

 

För åskådarna blir det i år lätt att se starten från klipporna på Stenungsön och Almön eftersom starten nu åter sker utanför Stenungsund i Askeröfjorden. Årets kappsegling är uppdelade i två banor, ”lilla” och ”stora” banan. Lilla banan seglas runt Tjörn för de mindre båtarna och flerskrovsbåtarna. De större och snabbare båtarna seglar den Stora banan med rundning vid Getskär och Hätteberget. Målet för samtliga deltagare är på Stigfjorden väster om Skåpesundsbron.

 

H-båtarna största båttypen

 

Till årets upplaga av Tjörn Runt by COWI är 355 båtar anmälda, 238 på Lilla banan och 117 på Stora banan. Största båttypen i år är den mindre H-båten med hela 19 deltagare. Tio av båtarna på Lilla banan och tio av båtarna på Stora banan kommer att vara försedda med transpondrar och det går att följa dem på webben. Mellantider rapporteras även i realtid på stss.se.

 

Nytt Race Center

 

Lagom till Tjörn Runt by COWI står ett nytt Race Center färdigt i segelsällskapets sjöbodar i direkt anslutning till vattnet. Nytt för i år är också att alla aktiviteter genomförs inom en samlad Race Arena vid StSS Udde och Stenungsbaden. Här finns både Race Center, tävlingsexpeditionen och flera aktiviteter för hela familjen under fredagen och lördagen. Mellan de två delarna tar man sig bekvämt med en shuttle över vattnet.

 

Kontakt:
Alf Tornberg, 0735-450 125
pressansvarig Tjörn Runt by COWI

 

Carin Kling
Informations- och pressansvarig Stenungsunds Segelsällskap och Tjörn Runt by COWI
+ 46 (0)707-612077
carin.kling@stss.se
2015-08-13 21:30

 

Tredje lördagen i augusti genomförs kappseglingen Tjörn Runt by COWI.
Den 15 augusti 2015 seglar vi för 52:a gången. I Tjörn Runt by COWI möts olympiamästare och familjeseglare på samma banor runt Tjörn och tävlar under samma förutsättningar.

 

Den 14 augusti seglas den unika distansseglingen Lilla Tjörn Runt för 31:e gången runt Stenungsön. Kappseglingen har blivit en av Sveriges och Nordens största optimistjolletävlingar med närmare 300 deltagare.




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...