Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
suzz
suzz

Team SCA vann etappseger i Volvo Ocean Race

  • VOLVO OCEAN RACE Den svenska tjejbåten Team SCA med Göteborgstjejen Anna-Lena Elled ombord, tog en unik seger då den vann den åttonde etappen av Volvo Ocean Race mellan Lissabon och franska Lorient. Efter cirka tre och ett halvt dygn till havs var den svenska tjejbåten mellan nio och 17 nautiska mil före de sex andra båtarna i jorden runt-kappseglingen.

VOLVO OCEAN RACE Den svenska tjejbåten Team SCA med Göteborgstjejen Anna-Lena Elled ombord, tog en unik seger då den vann den åttonde etappen av Volvo Ocean Race mellan Lissabon och franska Lorient. Efter cirka tre och ett halvt dygn till havs var den svenska tjejbåten mellan nio och 17 nautiska mil före de sex andra båtarna i jorden runt-kappseglingen.
I dag tisdagen den 16 juni lämnar Team SCA och de andra sex båtarna Lorient och sätter sikte på Göteborg och målgången för etapp nio och hela Volvo Ocean Race 2014-2015. Ankomst till Göteborg är planerad till den 21-22 juni beroende på väder och vind. Under hela målgångsveckan 21-28 juni kommer det att vara fullt med aktiviteter i SCA-paviljongen i Frihamnen. Tjejerna i Team SCA kommer vara inblandade i seglingstävlingar under slutet av veckan.

 

På SCAs Facebooksida kommer du under nästa vecka kunna tävla om en plats på Team SCA båten i Pro-Am tävlingen den 26 juni i Frihamnen. En lycklig vinnare får vara med och tävla med proffsen i Team SCA mot de andra Volvo Ocean Race-båtarna.
Team SCA är det första kvinnliga laget på tolv år som tävlar i Volvo Ocean Race och det enda i årets tävling. För att klara tävlingen krävs både fysisk och mental styrka. Laget tävlar på samma villkor som sina manliga konkurrenter, med samma typ av båt över samma oceaner. Laget består av kvinnor mellan 28 och 42 år som kommer från fem länder, USA, Storbritannien, Österrike, Australien och Nederländerna.
Båten sponsras av SCA som vill lyfta fram kvinnliga förebilder och kvinnors möjligheter för att inspirera kvinnor att leva sitt liv fullt ut.

 

Läs mer om Team SCA på teamsca.com

 

Bildtex: Den svenska tjejbåten tog en unik seger i åttonde etappen av Volvo Ocean Race. Foto: Rick Tomlinson




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...