Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024
suzz
suzz

Tall Ships Regatta till Göteborg 2016

  • I september 2016 har Tall Ships Regatta målgång i Göteborg. Det blir ett 40-tal båtar som kommer till Frihamnen. Flera hundra tusen besökare väntas under de tre dagar de stora segelfartygen är här.

North Sea Tall Ships Regatta startar 28 augusti nästa år i engelska Blyth. Målgång i Göteborg 3 september. Det pampiga evenemanget väntas dra storpublik.

 

– Det är fri entré till båtarna. Vi vet att de här stora kulturbåtarna drar mycket publik, säger Max Markusson, evenemangschef på Göteborg & Co.

 

Kompletterar seglingsstaden

 

En Tall Ships Regatta är något mindre till antalet fartyg än Tall Ships Race. Precis som på ett Tall Ships Race kommer det en rad spektakulära så kallade klass A-fartyg till Göteborg, det är endast Älvsborgsbron som sätter storleksgränsen.

 

Tall Ships Regatta befäster Göteborg som svensk huvudstad för seglingsevenemang och med Frihamnen återigen som central evenemangsarena. I år är Göteborg värd för både Volvo Ocean Race och America’s Cup och nästa år Tall Ships Regatta, däremellan är det en rad seglingsevenemang och prova-på-seglingsaktiviteter.

 

– Tall Ships Regatta kompletterar och breddar seglingsstaden, där Volvo Ocean Race och America’s Cup står för elitidrotten. Det här blir ett renodlat kulturellt familjeevenemang. I Göteborgsregionen är intresset för historiska kulturbåtar stort. Det visar inte minst engagemanget kring Ostindiefararen Götheborg. Svenska Ostindiska Companiet, organisationen bakom Ostindiefararen, har hjälpt till i planeringen kring att få Tall Ship Regatta till Göteborg.

 

Utveckla unga

 

Bakom regattan står Sail Training International, som 2007 var nominerade till Nobels fredspris för sitt arbete. Organisationen är en non profit-organisation och har som uppgift att utveckla unga genom segling.

 

En majoritet av de omkring 1000 besättningsmän som medverkar i regattan är mellan 16 och 25 år. Göteborg har möjlighet att bidra med minst 50 unga besättningsmän.

 

– Göteborg är starkt förknippat med havet och segling sedan århundraden. Det känns mycket passande att vår regatta kommer till Göteborg och att ungdomar från staden ska få möjlighet att delta i seglingsäventyret, säger Paul Bishop, tävlingsansvarig hos arrangören Sail Training International.

 

Tall Ships Regatta med sina historiska kulturbåtar passar väl in i allt som händer inför firandet av Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Förra året var temat vatten och skärgård, i år är temat ”Av och med unga” och 2016 är temat kultur.

 

Kontakt

 

Max Markusson, Göteborg & Co, 0707-75 45 67

 

Göteborg & Co har till uppgift att marknadsföra och medverka i utvecklingen av Göteborg som turist-, evenemangs-, och mötesstad. Bolaget ägs gemensamt av kommunen och näringslivet. Läs mer om bolaget på corporate.goteborg.com




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...