Gå till innehåll
fredag 19 april 2024
suzz
suzz

Största utställningen av veteranbåtar på Allt för sjön

  • Classic Boat show är norra Europas ledande utställning av träbåtar. Det är en egen avdelning på båtmässan Allt för sjön som öppnar den 28 februari. I år firar Kungliga Motorbåt Klubben 100 år på Allt för sjön och ställer ut ett stort antal nyrenoverade träbåtsrariteter.

Några av båtarna som ställs ut är världspremiärer, gamla träbåtar som efter 40-50 år på land nu återställts till nyskick. Bland rariteterna som KMK ställer ut kan besökarna beskåda båtar som Scout - Sjöexpress (1939), Droskan - Sjöexpress (1921), salongsslupen Olivia, racerbåten Tiger Too, Pilen - Sjöexpress (1939) , Sea Fun - Ockelbobåtar (1959) och många fler.

-Vi är glada och hedrade att KMK nu valt att fira sitt 100-årsjubileum på Allt för sjön. Och jag är säker på att KMK:s utställning, med unika båtar upprustade i toppskick, kommer att attraherar en stor publik, säger Hanse Thorslund, projektchef för Allt för sjön.

På mässan finns också andra nytillverkade träbåtar. En av dem är en 5 meter lång replik av Herlins motorsnipa ursprungligen konstruerad 1933. Den ytbehandlas på traditionellt sätt med en blandning av trätjära, linolja och balsamterpentin.

- Ja, vi vet att det är flera tusen besökare som i första hand kommer till Allt för sjön för att se dessa rariteter, känna tjärdoft och minnas de gamla goda tiderna. I år får de verkligen den känslan här på mässan, säger Hanse Thorslund.

Kuriosa: KMK stod som arrangörer av den första båtmässan i Sverige som hölls i Saltsjöbaden 1922. I år firar KMK 100 år och för Allt för Sjön kan stoltsera med att öppna portarna för 80:e gången.

Allt för sjön är Nordens ledande båtmässa och är ett av Sveriges största årliga evenemang som hålls på Stockholmsmässan. Allt för sjön öppnar den 28 februari för allmänheten men redan den 27 februari är mässan öppen för branschen.

 

För mer information besök www.alltforsjön.se eller kontakta

Mats Hagman, pressansvarig Allt för sjön, mats.hagman@createpr.se, 070 628 12 10

 

Catarina Oscarsson, pressansvarig Stockholmsmässan,catarina.oscarsson@stockholmsmassan.se, 070 789 43 66




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...