Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024
suzz
suzz

Sjöräddningssällskapet delar ut mobilfodral inför hummerpremiären

  • Klockan 07:00 går startskottet för årets hummerpremiär. Sjöräddningssällskapet har placerat 200 vattentäta mobilfodral på hummertinor längs västkusten, för att uppmuntra till hummerfiskare till sjösäkerhetstänk under fisket och förebygga olyckor.

Klockan 07:00 går startskottet för årets hummerpremiär. För oss på Sjöräddningssällskapet väntar en period med mycket att göra, då hummerfiskare är en olycksdrabbad grupp. Förra året ryckte vi ut över 40 gånger under hummerfiskets första veckor. Vi jobbar hårt med att informera om sjösäkerhet för att förebygga olyckor. Varje år fäster vi vattentäta mobilfodral på hummertinor runt om på Västkusten dagarna före premiären, för att uppmärksamma hummerfiskare om vikten av att kunna larma om olyckan skulle vara framme. Idag har vi bland annat varit på Rörö, i Göteborgs norra skärgård. Se filmen om våra förberedelser!

 

Sjöräddningssällskapet är en ideell förening som räddar liv till sjöss, helt utan statligt stöd. Vi är 2 100 frivilliga sjöräddare längs den svenska kusten och i de största insjöarna, beredda att rycka ut i
alla väder, under årets alla dagar. Vi arbetar även med att förebygga olyckor till sjöss samt att sprida information och kunskap om sjösäkerhet.

Se filmen här:

http://www.mynewsdesk.com/se/sjoeraeddningssaellskapet/videos/sjoeraeddningssaellskapet-infoer-hummerfiskepremiaeren-2015_ny-20149




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...