Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
suzz
suzz

Sjösäkerhetsdag med internationellt perspektiv

  • Det stora antalet flyktingar som desperat flyr över Medelhavet i små, livsfarliga, överfulla båtar har gjort sjöräddning till en internationell angelägenhet. Årets Sjösäkerhetsdag den 14 februari på Båtmässan handlar om hur Sjöräddningssällskapet och Kustbevakningen räddar liv i Medelhavet och hur internationell sjöräddning fungerar.

Årets Sjösäkerhetsdag den 14 februari på Båtmässan handlar om hur Sjöräddningssällskapet och Kustbevakningen räddar liv i Medelhavet och hur internationell sjöräddning fungerar.

 

Förra året var det premiär för Sjösäkerhetsdagen på Båtmässan, dagen blev mycket uppskattad och kommer därför tillbaka med full kraft.
– Vi vill bland annat visa de insatser Sjöräddningssällskapet gör i flyktingfrågan genom att stödja den grekiska kustbevakningen och frivilligorganisationen Hellenic Rescue Team. Närmare 60 svenska sjöräddare har arbetat på plats på Samos i Grekland sedan slutet av oktober, berättar Niklas Jendeby, kommunikationschef på Sjöräddningssällskapet.

 

Nytt för i år är att också Kustbevakningen deltar i Sjösäkerhetsdagens program.
- Kustbevakningens uppdrag har varit tudelat, det har handlat om både gränsövervakning och livräddning, två verksamheter som faktiskt kan gå hand i hand berättar Mattias Lindholm, kommunikatör.
Han kommer tillsammans med sin kollega Raymond Englund att berätta om sina erfarenheter från uppdragen utanför Libyen, där Kustbevakningen befunnit sig i en verklighet som skiljer sig stort från Sverige.

 

Sjösäkerhetsdagen kommer även att ta upp hur internationell sjöräddning fungerar, kunskap som är bra att ha om man exempelvis ska semestersegla utomlands under sommaren.

 

- Ett nytt inslag i Sjösäkerhetsdagen är en auktion på plats där Båtmässans utställare har skänkt varor, bland annat en Terhibåt med Hondamotor, som kommer auktioneras ut till förmån för Sjöräddningssällskapet. Auktionen är ett samarbete mellan Sjöräddningssällskapet, maringuiden.se och Auktionet.se, berättar Bengt Wallin, affärsansvarig Båtmässan.

 

Robert Aschberg är moderator på Sjösäkerhetsdagen. Han sitter i styrelsen för Sjöräddningssällskapet och deltog i räddningsinsatserna i Grekland i höstas.

1791_Robert Aschberg_700.jpg

 

Sjösäkerhetsdag med internationellt perspektiv
Det stora antalet flyktingar som desperat flyr över Medelhavet i små, livsfarliga, överfulla båtar har gjort sjöräddning till en internationell angelägenhet.

Sjösäkerhetsdagen arrangeras idag söndag 14 februari på Stora Scenen - Vattnet väntar! Scenen är placerad på plan 1 i anslutning till caféet i D-hallen.

 

Insamlingskampanjen "Gula Båtarna" till förmån för Sjöräddningssällskapet kommer att finnas på plats i Båtmässans entréer under söndagen den 14 februari. För mer information se: www.gulabatarna.se


Båtmässan är Västsveriges största mötesplats för båtmänniskor. På Båtmässan träffar du ca 300 utställare som står till din tjänst. Få hjälp med ditt nästa båtköp, få tips om underhåll och service samt ta del av mängder av prylar som gör ditt båtliv bättre. Utställarna finns på plats för att svara på dina frågor!

 

För fler frågor gällande denna mässa, kontakta:
Bengt Wallin, affärsansvarig Båtmässan
+46 (0)31-708 80 91, bengt.wallin@svenskamassan.se
1x1.gif
Jacob Ryder, säljare Båtmässan
+46 (0)31-708 80 29, jacob.ryder@svenskamassan.se




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...