Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
suzz
suzz

Pris till Årets unga seglare

Utmärkelsen Årets Unga Seglare ska tilldelas en utpräglad elitseglare som inte fyllt 22 år. Pristagaren är antingen landslagsseglare, eller aspirerar på en landslagsplats och ska befinna sig i en elitsatsning med fokus på nästkommande olympiska spel. Den utvalde pristagaren ska dessutom vara en god kamrat och en fullvärdig representant för seglarväsendet.

I år är det Olivia Bergström som tilldelas den fina utmärkelsen. Olivia är bara 19 år men redan ett spännande framtidsnamn.

– Olivia är en tjej som jobbar väldigt hårt för att bli bäst. Redan i fjol tog hon en fin tredjeplats på SM, vilket var ett kvitto på att hennes hårda satsning lönar sig. Hon är en ambitiös och noggrann tjej som inte lämnar något åt slumpen. Vi är säkra på att hon kommer att vara med och slåss om en OS-plats i Tokyo 2020, säger Thomas Rahm, huvudtränare på Göteborgs Kungliga Segelsällskap.

Utmärkelsen Årets Unga Seglare ger Olivia Bergström inte bara ett diplom och äran, utan även 10 000 kr att lägga på sin elitsatsning samt en spaweekend på Stenungsbaden Yacht Club för två personer. Juryn som utser vinnaren av utmärkelsen består av VD och Sportchef/huvudtränare på GKSS samt VD och marknadschef på Stenungsbaden Yacht Club.

– Vi har ett stort intresse i landets unga seglare. Den satsning de gör inför OS är inspirerande, och Olivias hårda arbete gör henne till en utmärkt förebild för andra i sporten. Segling är en viktig del av Stenungsbadens själ och kultur, så givetvis vill vi vara med och stötta utvecklingen av seglingssporten bland unga lovande talanger i landet, säger Karin Åkerman, marknadschef på Stenungsbaden Yacht Club.

Priset Årets Unga Seglare 2014 delas ut den 2 februari under Båtmässan av representanter från Stenungsbaden och GKSS.

För mer information:

Karin Åkerman, karin.akerman@stenungsbaden.se, 0709-83 91 06

Thomas Rahm,thomas@gkss.se, 0702-68 83 11




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...