Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024
siteadmin
siteadmin

Ny svävare ska rädda liv i Motala och Vadstena

  • Sjöräddningssällskapet kommer att ta emot en ny svävare under 2019, som ska placeras på stationen i Vadstena/Motala. Bakom donationen står Länsförsäkringar Östgöta. Svävaren är mobil och kan användas på olika platser över hela Östergötland. Preliminär leverans väntas bli runt årsskiftet.

 

Länsförsäkringar Östgöta vill bidra till att skapa trygghet och möjligheter i Östergötland. Det sker bland annat genom att stötta organisationer vars mål är just detta. Under 2018 donerade bolaget en ny svävare till räddningsstationen i Arkösund.

– Som kundägt bolag är det viktigt för oss att fråga kunderna hur de ser att vi bäst kan bidra till trygghet i vårt län. I undersökningar uppger en majoritet av våra kunder att de vill att vi satsar på ideella räddningsinsatser, säger Stefan Nyrinder, vd på Länsförsäkringar Östgöta. Genom att stötta Sjöräddningssällskapet Vadstena/Motala bidrar vi till livsavgörande insatser på Vättern och andra sjöar, under många år framöver

Sjöräddningssällskapet Vadstena/Motala har samarbete med bland annat räddningsstationen i Arkösund vid större larm. De hjälper även till vid sökinsatser efter försvunna personer för att bistå polisen och räddningstjänsten vid exempelvis brand- och isolyckor, både lokalt och nationellt.

– Den nya svävaren kommer att göra stor nytta för oss och rädda liv i Östergötland, säger Håkan Andersson, stationsansvarig vid Sjöräddningssällskapet Vadstena/Motala. Svävaren kan användas året runt – både i förebyggande syfte, till exempel för att informera skridskoåkare om säkerhet, och för operativa räddningsinsatser och sjuktransporter. 

Mer information om räddningsstationen i Vadstena/Motala här.

 

Redigerad av siteadmin


Foto: Foto: SSRS


Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...