Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
siteadmin
siteadmin

Ny dokumentärfilm om dramatisk sjöräddning

  • Sjöräddningssällskapet släpper sin första dokumentärfilm – om en födelsedagsfest i skärgården som slutade i ett dramatiskt sjöräddningsfall. Filmen ska öka medvetenheten om vikten av en fungerande sjöräddning

Tidigare i vår släppte Sjöräddningssällskapet sin första reklamfilm, där en dramatisk räddning till havs iscensattes. Nu följs den upp med en dokumentär film om ett faktiskt fall – där de som varit med i olyckan medverkar. En segelbåt går på grund i hårt väder och riskerar att slås sönder mot klipporna. Det handlar om minuter. Räddaren och de räddade möts och berättar om den dramatiska natten i storm och mörker.

 

- För många som blir räddade till havs är det en väldigt stark upplevelse. Vi vill med filmen förmedla den känslan och berätta om hur ett räddningsuppdrag faktiskt kan gå till, säger Niklas Jendeby, kommunikationsledare på Sjöräddningssällskapet.

 

Filmen spelades in i Stockholms skärgård tillsammans med de frivilliga sjöräddare från RS Dalarö som ryckte ut på larmet under olycksnatten. Även den räddade familjen deltar.

 

- Vi är väldigt tacksamma för att de drabbade har valt att ställa upp i filmen. Det är inte helt självklart att berätta om sådana här händelser i tv, men vi tror att deras berättelse kan skapa medvetenhet om vikten av en fungerande sjöräddning, säger Niklas Jendeby.

 

Sjöräddningssällskapet är en ideell förening med 2000 frivilliga sjöräddare, beredda att rycka ut dygnet runt längs den svenska kusten och i de stora sjöarna. Sjöräddningssällskapet deltar i 70 procent av all sjöräddning i Sverige, helt utan bidrag från staten.

 

Ur larmrapporten: ”19 augusti 2011: Hallskär, Stockholms ytterskärgård. Segelbåt på grund i hårda vindar. Stor risk att båten slås sönder mot klipporna. Larm inkommer till RS Dalarö klockan 21.59. Räddningsbåt Rescue Björn Christer lämnar kaj med fem mans besättning”.

 

Se filmen här:




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Sjöräddningssällskapet gör ett fantastiskt jobb, tack alla sjöräddare för att ni finns där ute, hoppas verkligen att man inte behöver möta er:)

Dela denna kommentar


Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser


Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...