Gå till innehåll
onsdag 20 februari 2019
siteadmin
siteadmin

Ny AIS och VHF från Garmin

    Garmin presenterar idag två nya tillskott till sin serie med marina kommunikationsprodukter, båda med inbyggd GPS - AIS™ 800, klass B/SO och VHF 315i, klass D Digital Selective Calling (DSC). Båda systemen kompletterar Garmins senaste kartplottrar GPSMAP® och multifunktionsdisplayer (MFD:s) och är NMEA 2000-certifierade för att snabbt och enkelt kunna installeras och integreras i Garmins system.

     

AIS 800 har 5 watts sändningseffekt med klass B/SO och ger snabbare positionsrapportering än någonsin tidigare1. Den tar emot AIS måldata samtidigt som den skickar ut information om din båt till andra AIS-mottagare i området. AIS 800 har inbyggd GPS (med kontakt för tillval av extern antenn) och kan integreras i Garmin-systemet ombord. Det har en inbyggd VHF-antennsplitter, vilket gör att VHF och AIS kan dela samma antenn. Med NMEA 2000-anslutning blir det enkelt att integrera med kompatibla sjökortsplotters och multifunktionsdisplayer. Det är en lättinstallerad black box-lösning som tar liten plats.

 

25 watts marinradion VHF 315i med klass D DSC är en tillförlitlig kommunikationslösning. Den är enkel att använda och kan anslutas till NMEA 2000 för att integreras i Garmins system ombord. GPS finns som tillval i VHF 315i (extern GPS-antenn krävs). Handenheten GHS™ 11i och nya aktiva högtalare som kan användas som intercom mellan upp till 3 stationer ingår. Den kan anslutas till NMEA 2000 för enkel integrering med kompatibla sjökortsplottrar, multifunktionsdisplayer och mjukvaruuppdateringar. Förbättrade kopplingar och ett användarvänligt gränssnitt gör det enkelt att installera och kommunicera.

 

AIS 800 beräknas finnas tillgänglig i juni 2018 till ett rekommenderat cirkapris på 10 699: och VHF 315i i juli för 7 999: - Mer information finns på www.garmin.com/marine.

VHF315i.png

Redigerad av siteadmin

Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visaSkapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


  • Marinklubbar×

Viktig Information

Maringuiden använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan ändra dina inställningar för detta, annars räknar vi med att du godkänner detta. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Användarvillkor och GDPR policy Sekretesspolicy